luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă urmează să fie supusă unui transplant hepatic

  de Special Arad | 30 aprilie 2022, 9:48 AM | Naţional

  0

  (foto: Fotografie cu rol ilustrativ)

  Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni și urmează să fie supusă unui transplant hepatic, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii. De asemenea, medicii au stabilit și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

  Fetiţa este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi. În timpul transportului cu ambulanţa a fost însoţită de un medic specialist ATI de la Spitalul Grigore Alexandrescu„, precizează Ministerul Sănătății.

  Potrivit sursei citate, între timp a fost stabilită şi cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opţiunea terapeutică.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.