miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Festivalul SAD aniversează în acest an 100 ani de la nașterea lui Ștefan Augustin Doinaș

  de Tomck@t | 30 martie 2022, 4:19 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Festivalul de literatură inițiat și organizat de scriitoarea Lia Faur propune, în acest an, o ediție specială, o ediție aniversară. Asta deoarece anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea omului de cultură, poet, dramaturg, traducător, eseist și romancier, Ștefan Augustin Doinaș (26 aprilie 1922 – 25 mai 2002), cel care dă numele festivalului arădean – prescurtat: SAD.

  După două ediții online în pandemie (2020 și 2021), Festivalul de literatură SAD revine, fără restricții, în al optulea an consecutiv, începând cu 1 aprilie.

  Programul complet, pe toată durata festivalului, nu este cunoscut deocamdată, dar „vor avea loc mai multe evenimente cu acest prilej, la Arad și la București, primul dintre ele fiind această minunată expoziție cu fotografii inedite ale lui Doinaș, de Ion Cucu, realizată de Casa de Pariuri Literare. Expoziția poate fi vizitată între 1-30 aprilie, în holul Palatului Administrativ din Arad (Primăria). Susținerea financiară a acestui proiect s-a realizat cu sprijinul Primăriei din Arad, prin Centrul Municipal de Cultură din Arad”, anunță Lia Faur.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.