joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivFalcă râde de procurori! Angajații onești din Primăria Arad sunt presați să semneze tâmpeniile penale ale unei administrații incompetente

  de Alin Olteanu | 17 mai 2017, 9:19 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  12

  Știri Arad. Primăria Arad se află în cea mai gravă (și penibilă pe deasupra) ipostază de la formarea ei încoace. E jale, cu J mare, doamnelor și domnilor, sau, forțat, cu I mare… de la In-com-pe-ten-ță. Și nu ne referim aici la incompetența angajatului simplu și cinstit, care stă la muncă și peste program pentru ca primarul să-și facă s… a  mare printre alegători și să-și umple conturile de pe te miri unde… ascunse. Ne referim clar și punctual chiar la conducerea acestei instituții etalon a Aradului, Primăria: la primarul Falcă, la viceprimarii Bibarț și Bognar, la secretara Lilioara Stepănescu și la city-managerul Claudia Macra. Iar în plus, cu voia noastră și… nu numai a noastră, mai adăugăm și nepăsarea ( sau altceva..) celor care conduc Direcția Tehnică.

  Domnilor, în anul de grație 2017, am ajuns, alături de alte mii de arădeni -tot mai mulți an de an-, să spunem că atâta incompetență (iar pe lângă aceasta, acum și-au făcut loc răutatea, minciuna, injuriile, calomniile) nu am văzut. Și că atât de jos a ajuns această Primărie încât ne apucă spaima.

  Cum să ajungi tu primar, să-i chemi într-o ședință pe angajații din Primărie, sub ochii lui Ferdinand, și să-i faci proști și incompetenți pe toți și să nu te uiți la persoana ta și la cele mai apropiate de tine? Măi (sincer, nici nu ne mai pasă cum ne adresăm) Falcă, i-ai crescut tu la sân, le-ai plătit tu studiile, le-ai dat de mâncare, ai grijă de toți din salariul tău, le dai procent din veniturile tale, încât să-i calomniezi pe angajați într-un asemenea hal cum ai făcut-o tu în urmă cu câteva zile?

  Până acum a fost un intro…

  Acum, speța. Directorul direcției „Achiziții Publice-Administrativ” din Primăria Arad este în concediu de vreo trei săptămâni. Motivul: nu a vrut să semneze „ceva” (vă spunem mai jos ce..) ce i-a cerut, verbal, primarul. Cu trei zile în urmă în concediu a intrat și șeful serviciului „Achiziții publice”. Să nu vă surprindă, motivul este același: nu a vrut să semneze și să dea curs directivelor primarului Falcă.

  Domnilor, primarul, mai ales cu individa aceea ce se crede atot-știutoare, Lilioara Stepănescu, secretarul CLM, și cu câțiva de la Direcția Tehnică, vor să-i oblige pe angajații de la Achiziții Publice să încalce legea – cu semnăturile lor – și să rezolve problema gunoiului din municipiul Arad. Iar noi, cetățenii Aradului, să nu aflăm cum s-au încălcat normele legale când a fost atribuit contractul de salubritate stradală societății Gospodărirea Comunală.

  Primarul Falcă sau cum se mai crede în ultima vreme… îi presează din toate pozițiile (dar nu-și asumă cu semnătură!) pe cei de la Achiziții Publice să facă rapid rost sau… oricum… de un contract de salubritate, deși știe că așa ceva nu se poate deoarece există o licitație publică de concesiune și, mai ales, sunt depuse contestații, acestea fiind pe rol.

  Același primar, nesocotind faptul că din Primăria Arad, în urmă cu vreo câteva luni s-au ridicat tone de documente și s-au dus la București, la Parchetul General, pentru că, probabil, au fost cerute spre studiere în vederea „acordării” sau nu a unui NUP… vrea să-i oblige pe respectivii angajați să facă orice (chiar orice!) ca să atribuie contractul de salubritate stradală și, astfel, imaginea lui, murdară, să se spele cumva… că e în picaj mai ceva ca avioanele în cel de-al doilea Război Mondial.

  Presiunile… continuă

  Suntem siguri că primarul este în stare de orice acum, în încercarea disperată de a rezolva o situație în care riscă să fie acoperit cu gunoi, mult gunoi…, el și cei de lângă el. Presiunile sale, din cele ce aflăm pe surse, continuă, Falcă încercând să găsească un alt „Dekany” care să semneze toate tâmpeniile fără să se gândească la consecințe. Și ne așteptăm să desființeze „Achizițiile Publice” din Primăria Arad – pe care oricum a transformat-o într-un SRL al său.

  Suntem curioși, chiar suntem curioși… să aflăm dacă există vreun procuror în țara asta care să urmărească tot ce face acum, ieri și azi, primarul sau cum se mai visează el că e: Ceaușescu, Casanova sau Tutankamon.

  Rămânem pe frecvență și revenim și cu mai multe informații bombă, pe care le cunoaștem dar așteptăm să fie confirmate.

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. -s’am zis verde Lilioara… si Macra e acra iara… despre ce Falca vorbim in ecuatie?Incercati la subalternele primarului! Falca trebuia sa urmareasca derularea contractelor? DA FALCA E VINOVAT PENTRU CA A TOLERAT O GASCA DE INCOMPETENTE (juridic/tehnic/city managerita si secretara)A procedat extrem de corect! „Cine e vinovat?/ X, Y, Z s.s.m.D! Ok diseara la golit cosuri si maturat strazile!” Nu va convine situatia? PLECATI!” Asta era atitudinea corecta! faptul ca a urlat … cine nu urla in situatia asta? unii puteau face lucruri mult mai nasoale in situatii similar! DA FALCA E VINOVAT SI VA FI CAT echipa de subordonati gen Lili, Clau si altii mai sunt pe acolo!

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Ai dreptate una+una! ACHIZIȚIILE DIN Primărie recidivează! În urma cu 3 ani nu au atribuit un contract de spații verzi aproape 2 ani pe două loturi! Cu CET AU procedat la extrem în iarnă de era să rămânem fără căldură! Urmează peste câteva zile o chestiune similară cu salubrizarea locurilor de joacă! Unde de la 1 iunie nu va mai exista contract! Un cadou pentru cei mici….Lili&Macra…

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. Uite că scrie aici și alt pupindos.pe care o iubesti? Care te ă ținut de derector liliuța sau măcruța? Tu vorbești mă? Finanțarea la uta sa oprit tot din cauza lu lili! Vrei mai multe în presa tu cu cele două muze ale prostiei de acolo?

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.