sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Explozie și incendiu la Rafinăria Petromidia! O persoană a decedat, alta are arsuri pe 45% din suprafața corpului

  de Special Arad | 2 iulie 2021, 2:03 PM | Naţional

  0

  (foto: Lucian Bode, Facebook)

  Petromidia este în prezent cea mai mare rafinărie din România. Rafinăria este operată de Rompetrol Rafinare. Compania este deţinută de KMG International (54,63%; direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

  Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. La Petromidia s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 mil. tone de benzină şi peste 2,6 mil. tone de motorină şi combustibil de aviaţie).

  Astăzi, în jurul orei, 12.30 a avut loc o explozie care a făcut deja victime. Inițial a fost vorba despre două sau trei persoane rănite, însă numărul a crescut până la cinci. Locuitorii din apropiere au fost anunțați prin Ro-Alert să păstreze distanța față de locul exploziei.

  La fața locului au fost trimise numeroase autospeciale de stingere, iar fumul putea fi observat chiar și de la o distanță de 10 kilometri, însă se pare că situația este ținută sub control.

  Situația este sub control, nu sunt puse în pericol vecinătățile. Instalața unde s-a produs deflagrația este zona cu riscul cel mai ridicat„, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, conform Digi24.

  Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost oprite în condiții de siguranță, a comunicat Petromidia.

  Petromia a informat că incidentul s-a produs la instalația de hidrofinare petrol motorină.

  Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului. Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident„, a transmis compania.

  După cum spuneam, dacă inițial se vorbea de doar trei victime, numărul persoanelor care ar fi fost rănite în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari a crescut.

  Astfel, numărul lor a ajuns la cinci, fiind vorba despre încă o persoană cu traumatism la picior și o alta cu arsuri minore. Primele informații anunțau trei răniți, unul cu arsuri pe 45% din corp, unul cu traumatism lombar și încă unul cu arsuri la față.

  UPDATE

  Un bărbat care a fost dat dispărut în urmă cu aproximativ două ore a fost găsit. Din nefericire, acesta era deja decedat.

  Pentru moment este vorba despre șase victime, un mort și cinci răniți. Cel care a suferit arsuri pe 45% din suprafața corpului este internat deja la spitalul din Constanța.

  UPDATE 2, reacția ministrului Lucian Bode

  Cu privire la explozia, precedată de incendiul care a avut loc astăzi pe platforma Rafinăriei Petromidia din Năvodari, în primul rând, doresc să adresez condoleanțe familiei persoanei care a pierit în urma acestui nefericit eveniment.

  În același timp, suntem alături de cei 4 răniți, angajați ai Rafinăriei, dar și de familiile acestora și vă sigur că facem toate demersurile necesare pentru ca victimele să primească cele mai bune îngrijiri medicale.

  Am asistat azi la o tragedie și doar profesionalismul personalului de intervenție a făcut să fie evitat un dezastru.

  Le mulțumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe!

  Datorită promptitudinii salvatorilor, în mai puțin de o ora de la apelul 112, incendiul a fost localizat și în 3 ore a fost stins.

  A fost o mobilizare exemplară de resurse umane și tehnice și țin să le mulțumesc tuturor celor implicați, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave.

  Nu în ultimul rând, ii asigur pe toți locuitorii din zonă, printre care se numără turiștii aflați pe litoral, că siguranța lor nu a fost și nici nu va fi pusă în pericol în urma acestui nefericit eveniment”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.