marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Experții americani au detectat activități nucleare în Coreea de Nord

  de - | 26 septembrie 2015, 9:24 AM | Internaţional

  0

  O nouă activitate a fost detectată în această lună la o instalaţie folosită de Coreea de Nord pentru teste nucleare anterioare, potrivit analiştilor americani, citaţi de agenţia de presă germană DPA în pagina online.

  Un număr mai mare de camioane şi activitate de excavaţie au fost depistate la situl Punggye-ri, prin intermediul imaginilor din satelit.

  „Ar putea avea legătură cu orice, de la lucrări de întreţinere, până la pregătiri pentru un alt test nuclear”, este transmis joi pe site-ul de analiză privind Coreea de Nord 38 North.

  Au existat speculaţii privind un al patrulea test nuclear sau lansarea unui satelit de către Phenian, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a Partidului Muncitorilor, condus de Kim Jong-Un.

  Este „puţin probabil” ca statul nord-coreean să plănuiască o lansare de satelit la aniversarea din data de 10 octombrie sau înainte, a transmis 38 North, adăugând că nu au existat semne care să indice asemnenea pregătiri la situl obişnuit de lansare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.