joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Ce-au citit în zodii astrologii pentru 2024

  de Valer Mărginean | 1 ianuarie 2024, 10:54 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  6

  (foto: oradesibiu.ro )

  Considerând că președintele țării și guvernul reprezintă capul națiunii (mă rog, fiecare cu jumătatea sa), putem spune liniștiți că, atunci când este senin, România este o țară cu capul în stele. Când nu, este cu capu-n nori. Iar de acolo, din norii înstelați, s-a născut ideea legalizării câtorva „meserii” fără de care aproape că nu ne putem imagina viața. Așa se face că încă din 2011 guvernul Boc, condus, de fapt, de Traian Băsescu a întrodus în nomenclatorul de meserii „profesiile” de „Astrologii, prezicătorii și asimilații acestora” (plasate în grupa 5161 din COR 2023, care poate fi consultat AICI ).

  Așadar, de atunci, datul în bobi, ghicitul în palmă și-n zaț de cafea fără năut și Neti Sandu au intrat în legalitate și au făcut din România o țară de bășcălie – Associated Press scria, la vremea aceea, că România devine în ochii occidentalilor ţara în care conducătorii ei „poartă piese de îmbrăcăminte violet în zilele importante, pentru că această culoare ar face purtătorul superior şi l-ar apăra de rău”. Desigur, cu trimitere netransparentă, la „flacăra violet” despre care s-a vorbit foarte mult cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2009 (știți, cele câștigate până la urmă de Băse, dar după melodramaticul episod „Mihaela, dragostea mea” trăit de Mircea Geoană).

  Din păcate, doamna „Abramburica” n-a mai apucat să înființeze oficial o facultate de „vrăji și ghicit în ghioc” sau, măcar o școală de meserii în locul școlilor profesionale pe care le-a desființat.

  Ce n-am reușit să aflăm până acum este câte astfel de „meserii” sunt asimilate celor nominalizate în nomenclator, deci de bază, cum ar veni. Or fi, deci, și ghicitoarele în palmă, în ghioc și-n zaț de cafea, cu sau fără năut? Mai mult ca sigur, că altfel s-ar fi lăsat cu proteste de stradă, dar mai ales cu blesteme – pe lângă care flăcările violet sunt egale cu zero.

  Totuși, rămâne o mare problemă, a asimilării în această grupă (de mare importanță economică și fiscală, după cum considera guvernul Boc, condus de Băse) și anume, asimilarea bărbaților în această grupă. Mai exact, atragerea lor spre practicarea acestor „meserii”, știut fiind, de la Mădălin Voicu încoace, adică, de pe vremea când era deputat PSD (2000 – 2004) că dumnealor nu ghicesc. Pentru că merg la sigur: „La ora actuală, eu nu pot să-i spun ţiganului să se ia după români, pentru că nu este un bun exemplu. Suntem un popor de rahat. În timp ce rromul fură un portofel de foame, românul sparge banci”.

  Nu că n-ar fi avut, oarecum, dreptate Mădălin Voicu (deputat PSD), în 2002, când declara cele de mai sus pentru revista Atheneum – Revista de cultură a românilor din Canada – „oarecum” pentru că, totuși, cei despre care vorbea fostul deputat nu s-au limitat doar la „un portofel de foame”.

  Citiți amănunte: Cu ghiocul 

  Încurajați de succesul profesional al astro-ghicitoarelor și mânați de curiozitate, am căutat ce-au citit în stele cei mai de seamă astrologi – de la Neti Sandu, la Urania și alte Vandane – despre soarta noastră în 2024, anul multelor alegeri. Și iată ce-am putut selecta.

  Cei mai tari astrologi

  Un scurt rezumat al întregului an 2024, de la Neti Protv: Îl avem pe marele benefic, Jupiter, care parcurge jumătate de an tot în zodia Taurului, după care se mută în zodia Gemenilor. Avem trei eclipse, un Marte retrograd și avem o combinație fericită: o conjuncție Marte-Saturn în zodia Peștilor, în sextil cu Jupiter și Uranus din zodia Taurului.

  Am înțeles tot, mai puțin aia cu „marele Jupiter”. La cine s-o fi referit, că Johannis va cam pleca de la Cotroceni? O fi știind Neti cine va fi alesul în 2024?

  Să trecem la zodii

  Berbec – Reprezentanți de seamă: Tökés László, Ioan Lăpădat – viceprimarul de Lipova, cel care face două licee de-odată. Ar mai fi Leonardo da Vinci, dar e cam neînsemnat față de cei doi.

  În anul 2024 vor trebui să se întâlnească cu viața, să permită vieții să existe, pentru că Saturn rămâne în casa a douăsprezecea și, oarecum, se joacă cu psihicul lor. Nu vor mai putea fi grăbiți, cum o fac de fiecare dată.

  Nasol. Deci, mai ușor, Laci, cu revoluțiile. Și tu, dragă Ioane, cu școlile (fă-le pe rând, că nu ești la întrecere cu Fifor).

  Citiți amănunte aici: Lipova, orașul „lăpădat” în mâinile unui viceprimar cu 3 (trei!) licee. Ieri și-a dat teza la mate, la „Birta” din Ineu

  Taur – Reprezentanți de seamă: Mihai Fifor; Toth Csaba; Duminica orbului (20 mai 1990, când FSN a obținut 85% din voturile românilor).

  Sunteți în continuare vedetele zodiacului. Totuși, 2024 va fi șocant. Nu veți mai avea stabilitatea și predictibilitatea din 2023. Va trebui să inovați ceva, să găsiți ceva nou în viața voastră.

  Poate n-ar strica să vă căutați ceva de lucru, că duminica orbului nu-i chiar la fiecare alegeri.

  Pentru unii nativi se arată drum lung spre casă, cu schimbare de domiciliu. Va suna Olguța adunarea?

  Gemeni – Reprezentanți de seamă: I.C. Brătianu, Eusebiu Pistru, Klaus Iohannis (pare zodia liberalilor adevărați, dacă facem abstracție de pesediștii Pistru și Klaus).

  Mercur, guvernatorul gemenilor, este retrograd în casa a șaptea a relațiilor. Deci, atenție la sănătate și la problemele cu viciile și cu relațiile toxice în care vă aflați.

  Vezi, Eusebiu, pe noi nu ne-au crezut.

  Rac – Reprezentanți de seamă: Miodrag Stanoiov, vicele de Pecica, Gigi Becali, Mircea Geoană.

  După 26 mai, Jupiter intră în casa a douăsprezecea și s-ar putea să nu vă mai recunoașteți, să nu mai știți cine sunteți, să nu mai știți ce să faceți. Parcă nu mai aveți timp, resurse, parcă nu mai aveți nimic. Lasă, Mio, altora le va fi și mai greu.

  Apoi, unii s-ar putea să piardă campionatul ca de obicei. Despre NATO, numai de bine, Mihaela my love.

  Leu – Reprezentanți de seamă: Iustin Cionca, Alexandru-Sany Mészár. A, și unul Napoleon, mic, neînsemnat, n-a jucat la UTA, nu se mai știe nimic de el.

  Marte va retrograda în Leu. Atenție, 2024 e un an foarte bun pentru reconversie profesională (pályamódosítás, pentru Sanyi). Trebuie să învățați să nu mai fiți dependenți de alții, să nu mai așteptați bani. Nasol pentru Sany. Pentru toți ceilalți, doar UTA contează. Jos Mafia fotbalului arădean (vezi Vărsător).

  Fecioară – Reprezentanți de seamă: Florin Tripa, Maica Tereza.

  În 2024, Saturn avantajează relațiile serioase și autentice, cele stabile, nu cele cu fluturași în stomac.
  Nu se poate, Florinele, să-l tratezi așa pe nea Fifor. Cu Maica Tereza, măi Florinele?

  Balanță – Reprezentanți de seamă: Geani Pistru, Călin Bibarț.

  Anul 2023 nu a fost unul prea plăcut, pentru că Venus, guvernatoarea Balanței, a retrogradat. Dar n-ați văzut nimic până nu treceți prin 2024. Și asta, fără să apară Marini Cionca.

  Asta o fi zodie sau ring de box? Ce film ar face un regizor bun din subiectul ăsta!

  Scorpion – Reprezentanți de seamă: Antal Peti, Diana Șoșoacă, Cel mai mare cutremur din Ro (26 octombrie 1802) și hair-stilistul care-l tundea în armată de Luci Dănilă.

  Și Scorpionii vor avea un an greu. Conjuncția Jupiter-Uranus se petrece în casa a șaptea a relațiilor.

  Dacă sunteți într-o relație pe care ați început-o doar de dragul de a avea o relație, vine conjuncția și o să vă căsătoriți pe nepusă masă. Doamne, Peti, cu Diana? Nu mai bine te înscrii în AUR?

  Săgetător – Reprezentanți de seamă: Marcel Ciolacu, Luci Dănilă (când nu-i an bisect), Nostradamus.

  Cu Mercur retrograd va fi un an plin de ajustări, de multă muncă. Poate fi un an cu multe necazuri, cu pierderi de certificate sau cu retrogradări.

  Nu vă mai autodiagnosticați singuri căutând pe Google, mai bine mergeți la medic.

  Unii au ocazia să scrie o carte despre revoluția la Buzău. Alții vor fi acreditați.

  Erou sau impostor? Ce am găsit în dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu

  Capricorn – Reprezentanți de seamă: Elena Udrea, Gina Pistol.

  Jupiter rămâne în casa a cincea și se întâlnește rar cu Uranus. Și doar la vorbitor. Trebuie să reaprindeți pasiunea, dar numai când va fi posibilă condiționata.

  Vărsător – Reprezentanți de seamă: dr. Gheorghe Falcă, dr. Nicolae Ciucă.

  Saturn, guvernatorul vostru, rămâne în casa a doua. Principala temă este educația financiară. Mulți veți fi nevoiți să trăiți cu mai puțin.

  O să vă mutați din țară, se schimbă ceva în familie, vă supărați cu o rudă. Veți avea partea de multe schimbări și ciudățenii. Vor fi multe ciudățenii pe plan familial și pe plan imobiliar.

  Măi, stimați doctori, voi sigur sunteți Vărsători? Cum să trăiți voi cu mai puțin?

  Jos mafia în general! (vezi și Leu).

  Pești – Reprezentanți de seamă: Lucian Dănilă, în anii bisecți (în ceilalți, vezi Săgetător), Berilă, indiferent de ziua nașterii, a fost, este și va fi Pește.

  Saturn rămâne în semnul vostru, vă maturizează, vă provoacă, dar vă aduce și foarte multe lucruri durabile. Orice începeți în anul 2024 este serios. Puteți să vă întemeiați o familie.

  Și aici trebuie să fie ceva greșeli…

  Un An Nou fericit, cu sănătate și împliniri tuturor! Și dacă nu vă regăsiți în acest horoscop, nu vă impacientați. Mai greșesc și cititorii-n stele.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Le-ați cam încurcat dațile d-nule Marginean!
   Cum e asta cu Danila în an bisect e pe 29 feb născut și în an sect în noiembrie sau decembrie?
   Bibart e Fecioară ca George Simion sunt în zile consecutive 20 și 21 septembrie.
   Fecioară (23 august – 22 septembrie)
   La mulți ani cu sănătate!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Să le luăm pe rând.
    Ce să caute Călin Bibarț în „combinație” cu Simion? Și dacă se năștea în decembrie, tot în balanță ar fi fost. Acum, cu Geani și Marini, că de Fifor am scris prea mult 😊
    Lucian Dănilă este săgetător și în anii… „trisecți”, așa cum Berilă tot pește rămâne😊
    PS Sper că ați înțeles că este o glumă de primă zi din noul an. Că de chestiuni serioase avem tot anul la dispoziție.
    Vă doresc un an 2024 cu sănătate și bucurii.

    +4 voturi
    +1
    -1
  2. „Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.
   Orice asemănare cu „divinități, zeul suprem”, ori persoane, sau fapte reale – este pur întâmplătoare…oare???”

   Din „socoteala stelelor” la „predicția stelelor”
   Despre horoscop sau cum se expun divinitățile (solare) locale, de a încerca din nou să manipuleze ”Boborul!”
   Haloul lui Falca a luxury boutique în Arad – „Ego Sum Lux viculum nostrum”
   Acel nor luminos și strălucitor care este în jurul capului lui Falcă, pe poza oficială cu ocazia Crăciunului. Nimbus în jurul capetelor „sfinților” semizeii și zeitățile precum Bacchus, Botox a fost înfățișat cu glorie.
   Sau luccicante un fel de „halo” strălucitor în jurul capului „victimelor”?….

   arată foarte bine pe Altarul „horoscopului” păstorilor locali
   https://specialarad.ro/wp-content/uploads/2023/12/familia-falca.jpg

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.