joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UPDATE. Călin Bibarț a câștigat, potrivit numărătorii paralele, un nou mandat de primar al Aradului la alegerile din 2024 cu 14.978 de voturi

  de Special Arad | 10 iunie 2024, 7:54 AM | Politikos | Știri Arad | Topic special

  8

  În urma numărării paralele a voturilor, Călin Bibarț, candidat pe liste din partea PNL, a câștigat un nou mandat pentru funcția de primar al municipiului Arad, în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

  Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, la ora 07:00 și s-au închis duminică seara, la ora 22:00. Din totalul de 141.670 persoane înscrie pe listele permanente, un număr de 54.346 au mers la vot pe parcursul zilei de 9 iunie, adică un procent de 37,99% din arădenii cu drept de vot.

  Călin Bibarț a câștigat municipiului Arad, conform numărătorii paralele de la sediul liberalilor a voturilor din 97 de secţii din cele 115, cu până acum 12.600 de voturi. 

  Candidatul ADU, deputatul Adrian Wiener (USR), ar fi obţinut poziţia a doua cu 10.400 de voturi, diferenţa fiind de peste două mii de voturi între primii doi candidaţi, iar pe locul al treilea s-ar situa candidatul PSD, Ilie Cheşa, cu 8.500 de voturi.

  Potrivit numărătorii paralele de la sediul USR Arad, după numărarea voturilor în toate cele 115 secţii de votare din municipiu, penelistul Călin Bibarţ a câştigat alegerile pentru fotoliul de primar cu 14.978 de voturi, Adrian Wiener, candidatul ADU, obţinând 12.572 de voturi, diferenţa dintre primii doi candidaţi fiind de 2.406 voturi.

   

  •  Citește și: Ce atribuții are un primar. Ce poate și nu poate să facă · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Citind comentariile aparutre in presa electonica aradeana vad doar reprosuri si injuraturi la adresa castigatorului cursei pentru primaria Arad si totusi Bibart castiga primaria , o fi bine o fi rau vom vedea . In perioada de mandat ca primar al Aradului a lui Bibart au abundat abuzurile risipa de bani publici platiti unor firme de casa pentru diferite lucrari de constructii executate prost, s-au dat zeci de mii de metri patrati cu titlu gratuit unor culte neoprotestante, promisiuni neonorate vezi noua Maternitate, vezi monumentul Marii Uniri, vezi linia de tramvai pe Fat-Frumos, vezi canalul Muresel, vezi parc pe Vlaicu, vin ploile de vara vezi canalizarea in Arad, etc. si totusi aradeni au ales sa traiasca in continuare condusi de Bibart, sa le fie de bine !
   In 2020 rezultatul alegerilor pentru functia de primar al Aradului a fost :
   1. Bibart _14.613 voturi
   2. Wiener_11.875 voturi
   3. Fifor_7.108 voturi
   4. Galea_3199 voturi
   5. Meszar_3.085 voturi

   Total alegători înscrişi în liste: 148418
   Total alegători prezenţi la urne: 44410
   Prezența: 29,92 %
   Total voturi valabil exprimate: 43390
   Total voturi nule: 1000
   Sursa: roaep.ro

   Comparati si analizati cu rezultatele obtinute de partide in aceste alegeri din 2024 !
   Comaparand rezultatele din cele doua scrutinuri veti ajunge la concluzia ca nu meritele candidatilor au adus voturi ci orientarea politica a aradenilor care nu tine cont de realizarile primarului ci de : „ba pe’a matii „

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Sper ca de aceasta data Adrian Wiener sa preia functia de viceprimar!
   Cei care le-au acordat votul reprezentantilor USR/ADU nu trebuie abandonati! Au mandate si in CLM si in CJ!
   Sa isi asume responsabilitatea acordata de cetateni! Sa fie prezenti, sa verifice fiecare investitie, sa sustina conferinte de presa atunci cand au nevoie de sprijin din partea comunitatii – ei vor avea ocazia sa anunte si presa neaservita!
   Sa semnaleze neregulile, derapajele, sa se implice in activitatea de eficientizare si profesionalizare a celor angajati in administratie!
   Aceste asteptari sunt legitime si sunt la indemana celor care au obtinut sufragiile aradenilor!
   Aratati ca va pasa! Implicati-va!

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. @alexandrion
   V-a scâpat ceva când vorbeați de „orientare politică” a arădenilor:
   – turmele CONSISTENTE ale cultelor religioase . Iar aceștia au ca UNICĂ orientare politică: „spiritul de turmă” supuse total cerințelor Pastorilor.
   .
   Și da, știu ce vorbesc, cunosc personal bătrâne evlavioase care, deși n-au vrut să meargă la Alegeri, la SOLICITAREA EXPRESĂ a Pastorului să meargă și să voteze o anumită formațiune, au mers…
   .
   Din respect pt bătrânețea și sinceritatea lor naivă, n-am vrut să le târăsc în niște procese și declarații sterile în fața „organelor” (care oricum nu ar fi avut nici o finalitate), având în vedere relațiile respectivilor, deși am fost tentat…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.