Europa FM și Virgin Radio au de acum un nou proprietar

  de - | 17 aprilie 2018, 4:25 PM | Naţional | Radio

  0

  Grupul Lagardère anunță vânzarea operațiunilor radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia către Czech Media Invest. Brandurile românești vândute înseamnă posturile de radio Europa FM, Virgin Radio (fostul Radio 21) și Vibe FM. Această tranzacție este prima dintr-o serie de cesiuni privind activele Lagardère Active, aflat în procesul de restructurare strategică, anunțată de Arnaud Lagardère la 8 martie 2018.

  Prețul de vânzare al acestor active este de 73.000.000 EUR pentru venituri consolidate de aproximativ 56.000.000 EUR în 2017.

  Închiderea tranzacției necesită obținerea autorizării autorităților locale de reglementare din țările implicate.

  Czech Media Invest este operatorul de media numărul 1 în Republica Cehă, cu patru cotidiane, numeroase reviste și domenii online. Societatea, care îl are co-proprietar și este condusă de Daniel Křetínský, deține de asemenea două tipografii și este lider în publishing și distribuție de presă cu peste 18.000 de puncte de livrare.

  „Operaţiunea este prima dintr-o serie de cedări de active viitoare ale Lagardère Active, în cadrul procesului de reorganizare strategică anunţat de Arnaud Lagardère pe 8 martie 2018”, se precizează în comunicat.

  În urmă cu o lună, grupul francez a anunţat un proiect de reorganizare a diviziei media Lagardère Active în cinci poli autonomi: presă (care va include, printre altele, Elle, Télé 7 jours, France Dimanche, Ici Paris, Public, Webuzz), ştiri (JDD, Paris Match, Europe 1, Virgin radio şi RFM), televiziune (Gulli, Mezzo etc.), studiourile Lagardère (producţie audiovizuală) şi activităţi digitale (Doctissimo etc.).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.