vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Foarte puțini șoferi au renunțat la polițele RCA de la Euroins, care vor expira automat în 8 septembrie. ASF cere Guvernului să intervină

  de - | 9 august 2023, 8:47 PM | Naţional

  0

  Șoferii asigurați RCA la Euroins au trimis până acum doar 63.000 de cereri de denunțare a polițelor de asigurare auto, au precizat pentru HotNews.ro oficialii CITR, lichidatorul judiciar al fostului lider RCA intrat în faliment. În condițiile în care ​una din patru mașini asigurate RCA are o poliță Euroins, care va expira automat în 8 septembrie, ASF a propus Guvernului prelungirea cu 3 luni a acestui termen.

  Valentin Ionescu, director general asigurări în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat recent la Euronews România că autoritatea a propus Guvernului prelungirea valabilității polițelor de asigurare emise de către Euroins.

  „Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor. Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență, va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie”, a spus acesta.

  Motivul este numărul mare de polițe RCA care ar rămâne în vigoare, pentru că puțini șoferi și-au denunțat polițele emise de Euroins.

  „În urma analizelor făcute, în urma schimbului de informații pe care noi le-am avut cu Fondul de Garantare, văzând că nu sunt foarte multe denunțări și că rămân, totuși, multe polițe în vigoare, am venit după analiza pe care am făcut-o internă, am venit cu această propunere de prelungire a denunțării polițelor în loc de 8 septembrie, să avem 8 decembrie”, a spus oficialul ASF.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro.

   

  • Citește și: 2.8 milioane de polițe. Tot ce trebuie să facă arădenii care şi-au asigurat maşinile la Euroins • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.