marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prețul polițelor RCA rămân plafonate. Până când este valabilă această măsură

  de - | 20 iunie 2024, 10:02 AM | Auto | Naţional

  0

  Printr-o hotărâre apărută în primăvara lui 2023, Executivul a stabilit plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie auto (RCA).

  Apoi, prin modificări succesive ale actelor ce conțin măsura, Guvernul a decis prelungirea perioadei în care se aplică prețurile plafonate la RCA până pe 30 iunie 2024. Acum, printr-un proiect de hotărâre pus azi în dezbatere de către Ministerul Finanțelor, se propune prelungirea plafonării prețului polițelor RCA până la data de 30 septembrie 2024.

  Plafonarea prețurilor RCA ar urma să se mențină „până la data de 30 septembrie 2024”, după cum scrie într-uproiect de hotărâre pus azi în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor.

  HG 262/2024, prin care s-a stabilit actuala plafonare, prevede că prețurile RCA se mențin la același nivel „până la data de 30 iunie 2024”. De fapt, se prelungește perioada de aplicare a prevederilor HG 1.326/2023, prin care s-a stabilit că prețurile plafonate ale polițelor RCA vor fi valabile până în primăvara lui 2024, respectiv până pe 1 aprilie 2024.

  În decembrie 2023, când s-a stabilit continuarea măsurii, Guvernul a stabilit prelungirea plafonării prețului RCA cu șase luni, dar legislația în vigoare nu permite asta, iar hotărârea apărută atunci prelungește acest termen doar cu trei luni. Potrivit reprezentanților Guvernului, „Legea concurenței permite prelungirea termenului într-o situație excepțională cu șase luni de zile, dar după aceea se poate pe prelungi această excepție numai pe module de câte trei luni de zile”.

  Totuși, după cum au transmis aceștia, „plafonarea RCA-ului se va menține cât va fi nevoie pentru reglementarea pieței, dar în etape de câte trei luni”.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.