Eurodeputatul Daniel Buda cere demisiile lui Dragnea şi Tăriceanu, după răspunsul expediat Comisiei Europene: România riscă să o ia pe urmele Poloniei

  de Special Arad | 25 ianuarie 2018, 11:08 AM | Politikos

  0

  (foto: caleaeuropeana.ro)

  Eurodeputatul Daniel Buda (PNL) avertizează că România riscă să piardă fonduri europene dacă nu respectă standardele minimale ale statului de drept. El cere demisia din funcţii ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.ro.

  Daniel Buda a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că neliniştile care vin de la nivel european referitoare la sistemul juridic din România sunt legate de cheltuirea banilor europeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  ”Cer public demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a lui Călin Popescu Tăriceanu din cea de preşedinte al Senatului ca urmare a scrisorii expediate preşedintelui şi vicepreşedintelui CE deoarece un astfel de comportament dovedeşte o iresponsabilitate crasă care pune în pericol interesele României la nivelul UE. România riscă să o ia pe urmele Poloniei, avem de-a face cu un asalt asupra legilor justiţiei. Nu poţi sta în UE, să spui că aparţii acestui spaţiu încălcând principiile şi valorile care au stat la baza UE. Nu poţi să beneficiezi de 35 de miliarde de euro, comportându-te cum vrei tu cu aceşti bani. Neliniştile care vin de la nivel european vizavi de sistemul juridic din România sunt legate de cheltuirea banilor europeni. Faptul că se discută condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept nu îl putem ignora, România riscă să ajungă, dacă nu respectă standardele minimale ale statulului de drept, să piardă bani europeni”, a spus Buda.

  Potrivit acestuia, comportamentul lui Dragnea şi Tăriceanu demonstrează că aceştia ”nu înţeleg nimic” din ce se întâmplă în spaţiul european.

  Citește continuarea pe Mediafax.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.