Etnicii români din Sudul Basarabiei pot scăpa de certificatele de competență de limbă

  de Special Arad | 5 august 2020, 8:20 AM | Educaţie

  0

  Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, va face o recomandare către Universități pentru a nu le cere etnicilor români din Sudul Basarabiei care au absolvit școli în limba română certificate de competență de limbă, scrie liberalul Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook.
  ”Se rezolvă astfel o situație absurdă, dat fiind că limba moldovenească nu există, ci este tot limba română, așa cum a confirmat și Curtea Constituțională din Republica Moldova, dar și Comisia de la Veneția. Programa de învățământ pentru românii din Cernăuți, Transcarpatia și Sudul Basarabiei trebuie unificată, iar această divizare artificială trebuie eliminată. Trebuie să facem toate eforturile pentru ca articolul 7 din legea educației să nu se aplice școlilor din Sudul Basarabiei începând din septembrie, pentru că e vorba despre o evidență: sunt școli cu predare în limba română, limbă UE!”, scrie deputatul liberal.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.