S-a dezvelit placa comemorativă „Vasile Stroescu” la Spitalul TBC, fostul „Cămin de Fete” din Arad

  de Special Arad | 28 martie 2016, 10:25 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Astăzi, în orașul nostru se aniversează 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, la spitalul TBC Arad, a fost inaugurată o placă ce îl comemorează pe Vasile Stroescu, cel care a fost finanțatorul întregii construcții care, inițial, a fost „Școala Superioară de Fete” din Arad (1912).

  Evenimentul a fost marcat printr-o slujbă religioasă, la finalul căreia Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu a spus câteva cuvinte în memoria lui Vasile Stroescu.

  Vasile Stroescu a fost un boier basarabean, cărturar de seamă, care a susținut învățământul școlar și a promovat cultura națională. Acesta a fost și primul preşedinte al Parlamentului României Mari.

  Aniversarea la Arad a Unirii Basarabiei cu România continuă de la ora 12, în Sala Ferdinand, unde se va desfășura un Simpozion istoric dedicat acestui eveniment ce îi are ca intivați pe Mircea Druc (fostul premier al Republicii Moldova)  și Marian Clenciu (președintele Consiliului Național al Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.