Românii de pe ambele maluri au cerut unirea: „Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!”

  de Special Arad | 6 iulie 2015, 8:56 AM | Internaţional

  0

  Zeci de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului au participat, duminică, la Chişinău, la Marea Adunare Naţională unde au cerut unirea României cu Republica Moldova, unioniştii plecând apoi pe jos, în Marşul lui Ştefan cel Mare, spre Bucureşti, sub deviza “Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!”.

  “Să ne conjugăm eforturile pentru a întâmpina în 2018 centenarul Marii Uniri printr-o revenire, de data aceasta definitivă, a Basarabiei la sânul Patriei Mame, România”, se arată în apelul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău la care au participat, duminică, zeci de mii de români din întreaga Moldovă şi din numeroase oraşe româneşti, dar şi din diaspora moldovenească.

  Aceştia au cerut autorităţilor din Bucureşti şi Chişinău ca, “mai presus de ideologiile şi interesele de partid”, să promoveze solidaritatea naţională şi să contribuie la reunirea celor două maluri ale Prutului.

  Ei au solicitat preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi preşedintelui R Moldova, Nicolae Timofti, să ia în discuţie subiectul “viitorului comun al celor două state în organismele internaţionale din care fac parte România şi R. Moldova”.

  Citește mai mult pe MEDIAFAX.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.