marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Epic Games, profit de 3 miliarde de dolari în 2018 datorită jocului Fortnite

  de Special Arad | 31 decembrie 2018, 10:50 AM | IT | Recomandările editorilor

  0

  Fortnite este, fără îndoială, cel mai popular joc video din 2018, astfel încât de pe urma acestuia dezvoltatorul său Epic Games a făcut un profit uriaș anul acesta. Ei bine, o „sursă ce are cunoștințe despre această afacere” a declarat, conform AndroidAuthority, că Epic Games a obținut un profit în valoare de 3 miliarde de dolari în 2018. Profit și nu venit! O sumă uluitoare! Această cifră apare în urma succesului avut de jocul Fortnite Battle Royale.

  Ca joc de luptă, Fortnite Battle Royale poate cuprinde până la o sută de jucători, fie singuri, în duo, fie în echipe de până la patru jucători. Fiecare încearcă să fie ultimul jucător sau grup care rămâne viu, ucigând alți jucători sau evitându-i pentru a fi ultima persoană sau ultimul grup rămas în viață.

  Jocul Fortnite Battle Royale a fost lansat pentru prima dată în septembrie 2017. Dar a fost lansat în anul 2018 pe dispozitive cu Android, iOS și pe Nintendo Switch – o consolă de jocuri video dezvoltată de Nintendo. Disponibilitatea pe smartphone-urile cu sistemul de operare Android a dus la o creștere foarte mare în popularitate a jocului. În special pe telefoanele cu ecran mare, acest joc are un succes uriaș. Ne amintim că Samsung Galaxy Note 9, atunci când a fost lansat a avut exclusivitate pe Fortnite timp de patru luni. Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri are mai multe telefoane Samsung compatibile cu jocurile Fortnite.

  O defalcare a câștigurilor pe dispozitivele sus amintite nu este momentan disponibilă. Se estimează că jucatorii cu dispozitive iOS au cheltuit zilnic 1,23 milioane de dolari pe Fortnite Battle Royale în luna noiembrie. Acest lucru a dus câștigurile de pe urma iOS la 385 milioane dolari în total. Câștigurile Android sunt mai greu de calculat, deoarece Epic Games a ales Google Play Store pentru distribuirea Fortnite Battle Royale.

  Compania Epic Games este evaluată la aproape 15 miliarde de dolari, conform Forbes, deși acest lucru ar putea fi o sumă prea mică, dacă compania va atrage astfel de profituri enorme. De ce succesul enorm? În principal pentru că Fortnite este distractiv, captivant și omniprezent. Este un joc pe care toată lumea îl joacă, în special jucătorii mai tineri.

  Epic Games nu se mulțumește cu acest succes și a lansat și magazinul Epic Games la începutul acestei luni. Magazinul este lansat ca alternativă la magazinelor digitale actuale, deoarece Epic promite că dezvoltatorii vor primi 88% din venituri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.