Enola Day: Cionca în față, Falcă în spate, Ando peste tot

  de E. Nola | 19 ianuarie 2017, 10:41 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  6

  Anul nou local porneste greu, lumea e încă cu mintea aiurea, cu greu îi captezi atenția cu ceva obisnuit chiar dacă important.

  Posturile teve se dau peste cap să găsească interesantul până și în coșul de pe spatele tânțarului, site-urile de pe net publică numai scandaluri, catastrofe și informații fake despre toți și toate.

  Până și subsemnatul, având totuși o vârstă și ceva experiență în presă, am stat îndelung privind fix în fața mea la o fotografie care a inundat facebook-ul în zilele trecute reprezentând-o pe Codruța Kövesi cu Sebastian Ghiță în fața unor ciorchine de struguri.

  Ideea e că cei doi se cunosc de când se știu, petrecând împreună lungi după-amieze tainice în vie, că la vie e roz, punând la cale cele mai groaznice atrocități împotriva poporului și a țărișoarei.

  Ghiță în poză nu mai avea păr de mult, frizura Codruței era aceea de pe tabloul de absolvire iar strugurii semănau cu decorul de plastic al unui studiou foto provincial de pe vremea lui Pasvante Chiorul.

  ghita_si_kovesi_04670000

  Era un fake de cea mai joasă speță la prima vedere, având și o variantă cu Ponta pe margine, ceea ce înseamnă că a fost montată din cel puțin patru fotografii diferite, stupoarea mea referindu-se la profesionalismul de sub curul broaștei al băieților specialiști, nu-i așa, în diversiune și trucaje, că cel al presarilor care o manipulează e de sub alte cururi.

  Așa că nu mă mai mir deloc, mi-a trecut și supărarea, asta este, fraților și surorilor întru democrație originală, la ce să te aștepți de la băieții care aveau în frunte unul care a terminat înainte de „evenimente” liceul de petrol și gaze la Arad și a rămas repetent la Politehnica din Timișoara.

  Și uite așa mă duce gândul linistit si senin spre locurile noastre familiare, direct în orașul de pe Mureș, aproape de graniță, și-mi zic: nu-i bai, las că ne descurcăm noi și fără ei, n-avem noi nevoie de scandalul de la Bucuresti ca să ne simțim bine la noi acasă.

  Avem conducători minunați, unul și unul, chiar dacă unii răuvoitori spun că primarul nostru tace cam de multișor.

  Să trecem si peste bârfa de doi lei după care Coldea ăsta, care tocmai s-a retras pe o pensie de 27 de mii de lei la 47 de ani, ar fi fost omul nostru din Bucale, cel care asigura spatele amicilor arădeni de extracție băsesciană în frunte cu primarul nostru Falcă.

  Nu credem asta nici în ruptul capului, una e să termini liceul de petrol și gaze și cu totul altceva să ai școala vieții după ce ai mâncat până acum doar pâine de Pecica.

  Desigur, primarul are ce are cu alegerile pierdute, dar nu-i totul pierdut, în primăvară se va alege noua conducere la PNL, iar pâna atunci frontul este ținut de Domnul Cionca, cel cu pita de Pecica si cu școla vietii.

  Iar Domnul Cionca are un ajutor de nădejede în Domnul Ando, delegat de la primăria Capitalei Culturale Verzi arădene direct sub domul din Pădurice, e vorba de clădirea aceea ciudată, dacă nu vă aduceți aminte, care trebuia să fie o bancă odată dar s-au terminat banii și s-a transformat în Consiliu Județean.

  Domnul Ando, director de imagini si strategii acolo, având în vedere experiența câștigată la West TV, nemaivorbind de Capitala Culturală și cea Verde, s-a pus pe treabă de la început, fără să bage în seamă tulburările de la București, iar Domnul Cionca s-a simțit dintr-o dată mai bine, realizând că în sfârșit este cineva și la Consiliul Județean pe care poate arunca, la o adică, toate pocinoagele și nerealizările firești unei munci pe coate și brânci în folosul obștei.

  24e2a546c42e77ab503cfad7439c2657-snowman-and-woman-hang-out-drink-beer

  Și s-a uitat pe geam – este vorba de Domnul Cionca – și a văzut că ninge.

  Nu tare, dar destul ca să desfacă contractul de prestări unei firme care ar trebui să ne scape de zăpadă și derdeluș.

  Poate n-a fost destul de atent, că sunt mai multe firme, poate dincolo de clădirea ratată de bancă nici nu ningea de fapt, nu se știe ca pământul, și uite așa Domnul Cionca a reușit primul pocinog în noul an arădean fără să se fi apucat de treabă ca lumea.

  Nu-i bai, a zis atunci, unde-i Andrei să mă scoată din rahat?

  Nici nu și-a terminat bine gândul când Andrei s-a și materializat în fața lui în birou, liniștindu-l în maniera atât de bine cunoscută și iubită liderilor arădeni la care le umblă ideile în cap precum vântul la Șiria.

  Nicio problemă, șefu, i-a zis Andrei, uite, e aici problema turismului!

  Am eu un chestionar mai de mult, de pe vremea Capitalelor Ratate sau poate și mai demult în care mă întrebam dacă Aradul e turistic sau nu e deloc, îl aplicăm la presari si la consilieri să fie ocupați, să n-aibă timp să se gândească la ninsoare și alte prostii.

  Uite, ce idee bună mi-a venit, a zis atunci Domnul Cionca, ce ar fi să organizezi tu o întâlnire cu toți pe problema turismului. Să organizăm, am vrut să zic, uite, m-am uitat eu peste un chestionar mai vechi de pe vremea când lucram cu Ghiță, cred că e tare de tot.

  Zis și făcut.

  Chestionarul odată aplicat a avut efectul unei deflagrații nucleare în creierele încă nerevenite de după Revelion ale presei arădene, asta ca să nu mai vorbim și de alții mai puțin deștepți.

  Știm de unii, mai ales oameni de presă, dar am auzit si de simpli muritori care n-au reusit să treacă de întrebarea a șasea din chestionar, o întrebare simplă, deschisă: Ce iubiți cel mai mult în județul Arad?

  Vă dați seama, ce să spună omul, că dacă nu pomeneste de Cionca, Falcă și Andrei, poate să-și ia rămas bun de la pogăcelele de la conferințele de presă. Când se mai poartă!

  Oricum, Cionca era în vervă!

  Ce ai zice să-i convocăm pe toti! Parlamentari, consilieri, tot ce miscă, râul, ramul!

  Andrei, impresionat de cultura poetică a șefului său, era să rămână fără cuvinte, lucru foarte rar la el, așa că a spus doar atât: s-a făcut șeful! Pe urmă și-a adus aminte că în treaba asta le-o luat-o înainte PSD-ul, USR-ul, adică toti nenorociții din opoziție, cei care au bolborosit ceva despre necesitatea unei strategii comune pentru județ imediat după alegeri.

  gunoaie-drum-judetean-340x255Lasă, a zis atunci Domnul Cionca, văzând expresia dezamagită a lui Andrei, de auzit se aude doar cel care vorbește ultimul, aruncându-l pe directorul de comunicări și strategii dintr-o uimire în alta la auzul avalanșei de înțelepciuni pe metru pătrat din clădirea ratată.

  Și încă ceva, a mai zis Cionca în momentul în care Andrei era să închidă ușa după el: să facem un comunicat prin care să obligăm firmele de întreținere să facă curățenie pe drumuri!

  Normal, șefu, a șoptit Andrei răvășit, încercând să închidă ușa cât mai tandru să nu-l deranjeze pe marele om în gândire și grijă față de comunitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.