Enel, firma pe care o plătești ca să-ți iei și țeapa „binemeritată”. Oferta verii: cumperi un aparat de aer condiționat azi și ți-l montează când vine frigul

  de Andreea Daniela B. | 12 iulie 2021, 11:10 AM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  8

  Enel. Aici se putea opri povestea pentru că aproape fiecare persoană care a încheiat un contract cu acest distribuitor de energie electrică are câte o „aventură” la purtător care a făcut-o să își dorească din tot sufletul să rupă contractul în bucăți cât mai mici. Pornim de la probleme cu factura și mergem până la zile întregi fără curent în care parcă nimeni nu te ascultă și nu vrea să te bage în seamă, cu toate că tu îi plătești lună de lună ca să te bucuri de serviciile lor.

  Dacă până acum existau problemele clasice pe care ți le rezolvau poate chiar și după câteva zile de la apelul prin care anunțai ce s-a întâmplat, de acum s-a mai adăugat una. Aerul condiționat. Da, Enel are o ofertă care -cu toate că pare că te va ajuta să scapi de caniculă – te încurcă într-un mare fel. Ca să fim mai clari, Enel te ajută să închei un contract cu ei prin care îți trimit un aparat de aer condiționat, iar tu îl plătești în rate la factura de curent. Totalul costurilor ajunge undeva la 2.400 de lei și se împarte la 12 luni. Până aici este totul bine, dar devine și mai „frumos”… Pe lângă că îți trimit aparatul, nici nu plătești costul transportului, iar în decurs de maxim 10 zile ei susțin că vin la tine acasă și îl montează. Desigur, dacă mergi în oricare magazin și cumperi un aparat cu banii jos, în două zile (maxim o săptămână) o echipă este trimisă să îl montează.

  Însă, având în vedere că ești client Enel de o viață, îți spui în gând: „De ce să nu profit de ceea ce au ei de oferit dacă oricum ai o colaborare lungă cu ei?”

  Să vă spunem acum de ce nu trebuie să vă „aruncați” cu capul înainte atunci când Enel face o asemenea ofertă. Pentru că e un fel de țeapă.. sau păcăleală – ca să nu fim prea duri. Nu, ei nu s-au schimbat chiar dacă tu le dai mai mulți bani. Ei nu vor veni la timp și, chiar dacă sunt 40 de grade afară, tu vei sta cu aerul condiționat în cutie. N-are rost să numeri zilele până vin să îl monteze, că ele o să treacă. Trec, suni, faci sesizare, ei te anunță cu o voce prietenoasă că au uitat de tine, ajungeți să fiți de acord că cele zece zile au trecut, să uiți că a fost caniculă, dar te „liniștești” când te asigură că dau mai departe vestea și se rezolvă. Desigur, nu se rezolvă și se fac nu zece zile de așteptare, ci treisprezece (până acum). Vine canicula, căci la 35 de grade doar ne jucam, mai aveam și curaj să facem haz de necaz, însă urmează zile cu câte 40 de grade sau mai multe și nu-ți mai vine să râzi când pereții casei sunt fierbinți și singura modalitate de a te răcori este să stai sub apa rece din duș, la nesfârșit sau măcar până vine Enel-ul.

  Suni din nou, în cea de-a treisprezecea zi și te anunță, cu aceeași voce prietenoasă, că ei știu acum de tine, te cunosc de săptămâna trecută, că doar ai mai sunat, dar o să mai facă o sesizare în numele tău și se rezolvă.

  Desigur, vina este a celui care are încredere în Enel, nu a lor, căci toată lumea știe deja cum funcționează ei, deci dacă riscăm să mai adăugăm ceva la contractul deja existent, plătim pentru asta fizic și psihic, nu în lei.

  Și așa, cu multe grade în termometre și parcă la fel de multe în casă, angajații Enel stau probabil prin birou și se bucură de aerul condiționat din ofertă în timp ce tu, simplu muritor care încearcă doar să supraviețuiască pe caniculă, stai acasă, te uiți la cutiile în care se află aparatul și îți imaginezi ce treabă bună ar face dacă ar fi montat, suspini și aștepți noaptea ca să scapi pentru câteva ore de soare.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu m-am portat la digi cu energia electrica dupa ce la o avarie a ars siguranta de pe casa scării blocului a venit într-un tarziu un meseriaș de la intervenții cu o șurubelnița si a zis ca leagă pe direct fara siguranță fiindca ei nu au fonduri sa pună sigurante noi.
   Aveați varianta unui card de cumparaturi dacă era un efort prea mare toată suma. Enel stie toată lumea ca sunt o companie de cea mai joasă seriozitate.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. “Desigur, dacă mergi în oricare magazin și cumperi un aparat cu banii jos, în două zile (maxim o săptămână) o echipă este trimisă să îl monteze”

   Doamna autor… să ne spuneți și nouă magazinele alea de unde daca cumperi, maxim într-o săptămână vin meșterii sa monteze! Nu de alta dar vorbiți așa de ușor.
   ….cam câți oameni credeți că au acele echipe și cam câte aparate se vând zilnic? D’aia nu vă trimit nici enelu’ meseriașii pt că sunt depășiți de Nr mare de comenzi…aerul condiționat îl montezi când e frig dacă vrei să-l ai in 5 zile. Orice gospodar își face vara sanie și iarna căruță. Nu și românii.

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Din păcate noi am ajuns să sunăm în continuare în disperare la ei, apoi la București, apoi la firma care se ocupă cu instalatul. Am fost programați, într-un final, pe data de 27.07 și atunci chiar au venit să instaleze aerul condiționat.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.