vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Elevii Școlii Gimnaziale Zădăreni au sărbătorit Centenarul Marii Uniri prin mai multe activități. De la pictură pe ceramică la strângerea de donații

    de - | 29 noiembrie 2018, 7:16 PM | Educaţie

    0

    În pragul sărbătorilor de iarna, Școala Gimnazială Zădăreni a dorit să aducă puțin din magia celor care știu să dăruiască. Elevii au strâns fructe și legume pentru a putea fi donate copiilor de la ” Centrul de zi – Zădăreni „.
    Împreună cu Domnul Director, elevii și părinții acestora, am dăruit fructe și am învățat ce înseamnă să dăruiești și să aducem bucurii copiilor cu situații precare.
    Multumim părinților pentru sprijin si implicare !

    Acțiunea face parte din campania “Săptămâna fructelor și a legumelor donate” din cadrul programului S.N.A.C !

    Campania implică voluntari, elevi şi profesori, de la şcolile care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC. Scopul acesteia este, potrivit organizatorilor, „de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea“. Campania constă în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

    Cu ocazia sărbătoririi Centenarului, clasele ciclului primar de la Şcoala Gimnazială Zădăreni s-au gândit să vină cu ceva specific românesc: BUCATE TRADIȚIONALE ROMÂNEŞTI. Fiecare elev a adus bucate pregătite de părinți pentru a sărbători româneşte acest moment important din istoria țării noastre. De la aperitive ( cârnați, slănină,cartaboş,jumări,brânză) la mâncărurile de bază (sarmale,mămăligă cu brânză,plăcinte cu cartofi,fasole cu ceapă) şi până la cele mai gustoase deserturi ( chec cu vişine,prăjituri cu mere,cu brânză,cozonaci) elevii au gustat din fiecare preparat. Această activitate a fost pe placul tuturor, ieşind din tiparele activităților şcolare. S-a organizat o paradă a costumelor. S-a discutat despre toate porturile popolare din diverse zone (Transilvania, Oltenia, Moldova, Maramureș, Dobrogea, Crișana, Bucovina, Banat și Muntenia), apoi elevii au colorat fișe cu porturile populare demonstrând asimilarea informațiilor. Ultima activitate a fost sceneta şi Hora Unirii. Sceneta prezintă citate din discursurile mai tuturor personajelor istorice din Basarabia-Transnistria, Bucovina și Transilvania.

    Text: Ramona Claudia Crișan

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.