marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii pecicani au cântat alături de tineri din Spania şi China

  de Special Arad | 13 iulie 2018, 9:29 PM | Educaţie

  0

  Elevii din Corul Liceului Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Pecica, au cântat pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iaşi alături de tineri din toată ţara, dar şi coruri sosite din Ucraina, Republica Moldova, Spania şi China.

  Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” a participat în perioada 1-8 iulie la cea de a şasea ediţie a Concursului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”.

  Evenimentul organizat de Asociaţia „Iubire şi Încredere” – Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, a avut un juriu recunoscut, format din Anna Ungureanu – președinte (dirijorul Corului Național de Cameră ”Madrigal-Marin Constantin”), Voicu Popescu (dirijorul Corului de copii Radio) și Elena Marian (Asociaţia Muzicală Corală din Republica Moldova).

  Corul liceului pecican, dirijat de prof. Alexandru Zaharia și acompaniat de mini-orchestra formată din elevele Amelia Frișan(pian), Daria Popa(pian), Ligia Crișan (vioară I), Dorothea Vîrjan (vioară II), Romina Onișor (flaut) și Rahela Onișor (violoncel), a obţinut diplomă de participare.

  În Iași, corul a participat și la un concert coral în Palas Mall, unde corurile reunite participante la concurs sub bagheta dirijoarei Anna Ungureanu au interpretat două piese.

  Printre obiectivele vizitate elevii pecicani s-au numărat Biblioteca Centrală Universitară și Palatul Culturii.

  În drumul spre concurs, elevii pecicani şi însoţitorii lor s-au oprit la în zona Lacului Roșu, în judeţul Harghita.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.