Cu ocazia „Zilei Naționale a meseriilor”, elevii claselor a VIII-a de la Liceul „Gheorghe Lazăr” și Șc. Gim. nr.2 din Pecica au vizitat compania Arsat

  de Special Arad | 15 March 2022, 4:59 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Pe parcursul mai multor zile, la începutul lunii martie, la Pecica s-au desfășurat mai multe vizite ale elevilor la sediul companiei ARSAT INDUSTRIE, cu ocazia „Zilei Naționale a meseriilor”.

  Ziua națională a meseriilor a fost promulgată în țara noastră prin Legea nr. 66/2019 și în această zi se organizează diverse evenimente care au ca scop promovarea învățământului profesional şi tehnic, precum şi a meseriilor.  ARSAT INDUSTRIE este partener în formarea elevilor înscriși la clasele de profesională în orașul Pecica.

  Elevii claselor a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 2 însoțiți de doamnele diriginte Anita Stoicovici și Katalin Köles, precum și elevii claselor a a VIII-a a Liceului „Gheorghe Lazăr”, însoțiți de doamnele diriginte Marta Balazs, Iuliana Lugu și Ioana Medeleanu au vizitat pe rând compania și au avut parte de o prezentare complexă din partea domnului inginer Cristian Andronie și a doamnei Alina Oneț, responsabil cu planificarea producției.

  Domnul inginer Cristian Andronie le-a explicat elevilor care sunt etapele procesului de producție, care sunt tehnicile folosite și care sunt produsele realizate. Cei interesați au avut ocazia să pună întrebări. Mai mult decât atât, elevii de la secția maghiară a Școlii Gimnaziale nr. 2 s-au bucurat de prezentarea domnului inginer chiar în limba maghiară.

  Elevii s-au deplasat la sediul companiei cu microbuzul, transport asigurat de către Primăria Orașului Pecica.

  „Mulțumim pe această cale domnului primar Petru Antal, pentru sprijinul acordat în acest sens. Mulțumim și doamnei Cristina Kocsik, director a Școlii Gimnaziale nr. 2, pentru colaborarea în vederea realizării acestor activități de promovare a școlii profesionale desfășurate pe parcursul zilei de azi și ieri. Apreciem și suntem recunoscători pentru deschiderea companiei de a organiza aceste vizite, precum și pentru modul profesionist și interesant în care a fost realizată prezentarea companiei”, transmite colectivul profesoral al celor două școli.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.