luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Elev bătut într-o școală de renume din Arad pentru că i-a fost poftă pe o prăjitură

  de Mihai Todoca | 26 mai 2017, 12:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  13

  Știri Arad. Nu a trecut nici măcar o săptămână de când Special Arad a relatat un caz de violență, pornit din gelozie pentru o fată, atunci când un adolescent de 17 ani a bătut un elev de clasa a VIII-a. Ieri, din păcate, un nou caz cutremură o școală arădeană de renume, ceea ce e îngrijorător. La Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” un elev care tocmai a terminat cei 12 ani de școală (simbolic… nu i-a cam terminat) a ridicat pumnul și a lovit un elev de clasa a VII-a, motivul fiind o prăjitură și un pahar de suc. Atât! Doar o prăjitură și un pahar de suc!

  „Delicatesele” se aflau în sala de clasă în care elevii de a XII-a sărbătoreau terminarea școlii, iar faptul că un elev de clasa a VII-a a îndrăznit să poftească și să servească o bucățică de ciocolată a reprezentat un motiv întemeiat (of,of…), pentru adolescent, încît să-i aplice o corecție fizică băiatului de la gimnaziu.

  Am discutat cu domnul director Sorin Haiduc, acesta confirmîndu-ne incidentul: „Da, este adevărat. Nu cunosc foarte multe detalii, dar se pare că elevii de clasa a VII-a le-au luat plăcinta sau sucul celor din clasa terminală. Băieții sunt teferi, părinții au fost anunțați și au discutat între ei.”

  Nu credem că asta e soluția, ca DOAR părinții să discute între ei! Nu credem și nici nu suntem de acord. Violența în școli, din păcate, este un fenomen deja destul de întâlnit în viața unui elev din România. De cele mai multe ori conducerea școlii cataloghează evenimentul ca fiind unul „singular”. Din păcate, nu este așa, știrile care prezintă acte de violență în școli se înmulțesc de la an la an și de destule ori se pun pe seama unui „elev-problemă”.

  Vina se caută peste tot, în școli, în sânul familiei și în societate, iar până acum instituțiile abilitate nu au reușit să găsească un numitor comun pe care să îl combată pentru ca aceste evenimente să nu mai aibă loc.

  Desigur că un asemenea eveniment reprezintă o pată pe prestigiul oricărei instituții de învățământ. Și, sincer, așteptăm o dovadă din partea unei instituții de învățământ prin care să ne informeze că în regulamentul unității se prevăd pedepse drastice pentru asemenea acte.

  Foto: Arhivă

  Imaginea articolului are rol ilustrativ

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. S-a intrebat cineva daca elevul de clasa a 7- a a avut si el o vina? Eu cand eram in Peda, cei de clasa a 7-a/a 8-a aveau niste figuri si un tupeu extraordinar, comentau celor de liceu, se impingeau pe coridoare, injurau, iar cand isi luau o palma, tot ei comentau. Asa e cand mami si tati au bani si isi alinta copilasii…

   +18 voturi
   +1
   -1
  2. Nu e adevarat ce scrie aici! Elevul de clasa a VII-a nu a servit o bucatica de ciocolata, elevul de clasa a VII-a a intrat in clasa si pur si simplu a devastat-o! De la ceara de la lumanare aruncata pe podea, aveam flori pe banca, toate au fost rupte, toate baloanele sparte. Iar cand il iei la rost, de ce a facut asta mai putin si sare-n gat la tine, ca el e mare baiat, a facut ei el 14 anisori.Stiu ca nu a procedat corect, nu trebuia sa il loveasca, pana la urma e un copil..

   +7 voturi
   +1
   -1
    • Ce zic eu si ce se intelege.. Ideea e ca informatiile din articol nu sunt adevarate 100%, nimeni nu-l lovea daca venea in clasa si lua 1,2,3 prajituri/saratele si ce mai era acolo.. El a facut altceva, dar normal ca asta nu conteaza. Nu conteaza ca ei vin la cei de liceu si de multe ori suntem luati la misto de ei, iar daca noi le spunem ceva sau ii speriem in vre-un fel ajungem sa ne trezim cu parintii lor pe cap. Ca na, cum sa te iei de copilul meu? Dar nu se intreaba „Oare copilul meu nu a facut nimic? Pur si simplu a venit ala de-a 12-a si i-a dat un pumn ca a vrut sa-si ia saracul o prajiturica si un pahar se suc?” Sau cum scrie in titlu „pentru ca ii era pofta pe o prajitura”. Dar astea nu conteaza, nu?

     +2 voturi
     +1
     -1
  3. Astfel de incidente se întâmplă în absolut TOATE școlile din Arad, unele fiind chiar mult mai grave decât acesta, dar când vine vorba de Peda, hopa este publicat și un articol că să fie mediatizat cât mai mult. Vai săracul elev de clasa a șaptea…da de comportamentul elevului nu s-a interesat nimeni? Sunt generații groaznice care vin din urmă, nu mai au nicio frică, te înjură în față și mai că te lovesc dacă îi iei la rost pentru ceva ce ei au făcut, doar pentru că mama și tata sunt mari bogătani…păcat că banii nu pot sa cumpere și caracterul. Ca un proaspăt absolvent la Peda, vă spune ce fac acești „prichindei nevinovați” prin școală…vin și te stropesc cu apă în glumă, aruncă cu hârtii în tine, iar mai apoi chiar îți dau cu monede în cap…cine știe unde se ajungea dacă nu îi luam la rost, printr-o metodă mai pașnică ce îi drept, nu chiar cu bătaie, deși credeți-mă că îți vine să îi dai una de să țină minte ce înseamnă respectul toată viața. A, și apropo,lucrurile ce mi s-au întâmplat mie sunt doar făcute de copii de clasa a șasea…când mai cresc au și mai mult tupeu. Eu când eram a șasea îmi era și frică să ma uit la un elev de a 12-a, nu pentru că mi-ar fi făcut ceva, pur și simplu pentru că era mai mare. Se întâmplă ceva groaznic cu generațiile care vin din urmă, nu mai au cei șapte ani de acasa, nu mai au frică de nimeni, nu mai au respect, nu mai au nimic practic…sunt niște generații distruse de părinții care dacă au bani cred că odrasla lor poate să facă ce vrea. Reacția elevului de a 12-a chiar este una normală într-o situație de acest fel, ce este chestionabil este cum educăm copiii ce vin din urmă…că daca

   +5 voturi
   +1
   -1
    • Putem vedea mai sus un exemplu clar de persoană lipsită de educație ce se simte superioară dacă jignește pe cineva care doar încerca să își spună punctul de vedere. Se observă clar diferența dintre inteligența celui care își susține punctul de vedere și (sub)inteligența celui care jignește. Mi se pare că acest subiect degenerează și că moderatorii acestui site ar trebui să facă ceva în privința unor astfel de comentarii.

     --1 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.