miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elena Udrea urmează să fie extrădată în România

  de Special Arad | 10 iunie 2022, 8:18 PM | Naţional

  0

  Autorităţile bulgare au decis extrădarea Elenei Udrea în România, potrivit Antena 3. Fostul ministru se află de aproape 60 de zile în arest, în Bulgaria, unde aşteaptă o decizie finală privind extrădarea sa. Pe 7 aprilie 2022, ziua în care a Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat condamnarea la şase ani de închisoare în doarul „Gala Bute”, Elena Udrea a plecat în Bulgaria şi a fost prinsă la vamă, încercând să tracă în Grecia.

  Fostul ministru a spus că nu doreşte să se întoarcă în România, invocând condiţiile din penitenciare şi a contestat decizia judecătorilor bulgari privind extrădarea.

  În acelaşi timp, ÎCCJ a amânat de mai multe ori soluţionarea recursului în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul „Gala Bute”, pentru lipsă de procedură cu citarea fostului ministru, după ce a refuzat să participe prin videoconferinţă la acest proces.

  Elena Udrea a venit cu o primă reacţie referitoare la extrădarea sa.

  Se pare că nu există justiţie pentru mine. Sau nu în România şi în Bulgaria”.

  Mai mult, întrebată dacă are un mesaj de transmis, Udrea a precizat: „Nu în momentul acesta, o să am un mesaj zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor, dar şi pentru judecătorii care au cedat presiunilor”.

  Întrebată ce mesaj are pentru fiica ei, de trei ani, Udrea a transmis că trebuie, din nou, să o mintă: „Credeti că ştie ea la trei ani. O să-i spun din nou o minciună, că nu am cum să vin, aşa cum fac de două luni”.

  Sursă Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.