E stare de alertă maximă în Spitalul Județean Arad! Mai multe cadre medicale, medici și asistente, au fost trimise în izolare după ce au intrat în contact cu pacientul decedat

  de Alin Olteanu, Andrei Fuliaș | 25 martie 2020, 3:03 PM | Coronavirus | Dezvăluiri

  3

  Inevitabilul s-a produs. Așa cum anunțam luni seară, după moartea pacientului internat la secția ATI a Spitalului Județean Arad, întreaga suflare medicală din instituție a intrat în panică. Asta pentru că foarte multe cadre medicale au intrat în contact cu pacientul al cărui test la coronavirus a fost anunțat pozitiv abia după moartea sa, sau cel puțin în preajma morții. Întregul personal medical care a lucrat cu pacientul a fost testat aseară pentru a se stabili ce decizii se vor lua și cum se va asigura activitatea secției în continuare.

  Potrivit informațiilor noastre, ieri și astăzi au sosit rezultatele testelor, nu toate, făcute de urgență.

  Au fost făcute zeci de teste: unor cadre medicale care au fost acasă la pastor dinainte de internare, altora care au făcut intubarea la sosire, altora care, dorind să ajute pacienții, au dat jos viziera. Practic, testul se face tuturor celor care au avut contact cu pacientul decedat.

  Citește și: Personalul din Spitalul Județean Arad strigă după ajutor printre lacrimi de plâns și li se spune să tacă! După moartea pacientului infectat cu coronavirus, este panică în întreg spitalul!

  Din ceea ce cunoaștem, cadrele medicale și personalul, vreo 30 de persoane, care au intrat în contact cu pacientul decedat, sunt în izolare, din ceea ce știm, într-o pensiune din Arad, nu la casele lor.

  Totodată, tot mai multe voci din rândul personalului medical de la Spitalul Județean Arad dau de înțeles că sunt șanse foarte mari ca pacientul să fi murit de fapt în spitalul arădean, nicidecum la Timișoara. Iar aceste – deocamdată – zvonuri ne dau de gândit, mai ales că în comunicatul oficial nu se explică foarte exact locul decesului, ci doar că a fost trimis la Timișoara și că a murit. Or, de aici nu reiese clar că a murit la Timișoara, că a murit pe drum sau că a murit la Arad. Numai că la aceste întrebări pe care și le pune toată lumea, nimeni nu dă răspunsuri concrete, cel puțin nu până în momentul la care noi scriem aceste rânduri. Și, mai mult ca sigur, procurorii vor avea la un moment dat răspunsul, având în vedere dosarul penal deschis.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este inadmisibil cea ce se intampla in acest spital !
   Cadre medicale cu posibilitate foarte ridicata de infectie cu COVID-19 netestati, lasati/trimisi acasa.
   Peste tot in mass-media ne sugereaza ca, daca ramanem acasa – si ne spalam regulat pe maini – , avem toate sansele de a evita imbolnavirea cu acet virus. Oare asta li se spune si acestor cadre medicale ?
   “Protectia individuala a cetatenilor” se aude peste tot. Dar cum ? Cum sa faci asta daca se pot intampla cazuri de genul acesta.
   Si, ca sa dau si un exmplu concret: bunica mea, in varsta de 86 de ani internata la sectia ortopedie a fost operata Luni, 23 Martie in Spit.Jud. Arad cu fractuara de sold. Operatia s-a decurs fara probleme iar medicul chirurg care a facut operatia ne-a anuntat telefonic despre situatie. D-nul Dr. a mai specificat si faptul ca ea va ramane in spital timp de 10-14 zile pentru supraveghere.
   Ei, azi dimineata, dupa nici 3 zile trecute, am fost anuntati de catre asistentii medicali al sectiei, ca bunica va fi externata si trimisa acasa cu o masina al spitalului inca in cursul zile de azi. Cum D-zeu se poate asa ceva ?
   Operatia a fost una foarte dificila din cauza varstei iar – citat din conversatia cu medicula in pricina – “supravegherea de catre cadre medicale este necesara”.
   Acum, dupa incidentul cu acel barbat infectat care a stat in spital timp de 3 zile pana ce a decedat, se incepe golirea spitalului.

   1. Bunica venind acasa si nemai fiind sub supraveghere asa cum a spus medicul ca acesta e necesar, ii pune viata in pericol.
   2. Noi, cei care o vom ingriji de acum in colo, suntem predispusi la o infectie cu COVID-19 pentru ca nimeni nu stie daca nu cumva bunica a fost infectata de acest virus. Au trecut doar 3-4 zile de la cazul precedent asa ca simptome inca nu sunt, deci, habar n-avem ce poate aduce ea acasa.
   Pe cine sa punem sa o ingrijesca ? Pe bunicul(80 ani), copii, nepoti/stranepoti ? Sa nu mai vorbim despre oameni cu care la urma v-om intra in contact ? Pe langa sanatatea ei, pe al caruia sa o mai punem in pericol ?
   Ea fiind atat de predispusa iar apoi trimisa acasa netestata este ca si cum s-ar comite o crima impotriva umanitatii.
   (sa speram ca nu e cazul dar nu se stie)
   Cum pot acesti oameni decide in asa fel despre soarta/viata altora ?
   Nepregatire, neglijenta, incompetenta…etc. Toate acestea sunt caracteristicile principale al acestui “spital” !!!

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.