duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dwayne Johnson a influențat puternic DC Studios, dar a ajuns să fie concediat alături de Henry „Superman” Cavill

  de Special Arad | 23 martie 2023, 10:46 PM | Pop Culture

  0

  Black Adam, Superman și Shazam, supereroii din benzile desenate DC Comics, erau întotdeauna destinați să se confrunte, dar nu în acest fel. Se pare că actorul Dwayne Johnson, cunoscut și sub numele de „The Rock”, a reușit să influențeze deciziile creative ale DC Studios și chiar să submineze personajul Shazam, când și-a făcut debutul mult așteptat în dominantul gen de filme cu supereroi, potrivit The Wrap.

  Toate acestea s-au întâmplat înainte ca șefii DC Studios (parte a companiei Warner Bros-Discovery) să se răzgândească și să reia de la zero toată povestea cinematografică, cu regizorul James Gunn și producătorul Peter Safran la cârma francizei (detalii, aici).

  Revenind însă la „povestea veche” cu isprava lui Dwayne „The Rock” Johnson, mai întâi, puțin context pentru cei nefamiliarizați cu acest subiect: Zachary Levi a jucat rolul lui Shazam, un supererou excentric, dar extrem de puternic în filmul cu același nume, film care a avut un succes modest în 2019. Potrivit benzilor de desene animate, Shazam este rivalul „tradițional” al personajului Black Adam, jucat pe marele ecran de Dwayne Johnson, însă filmul său a eșuat să aducă profitul așteptat în toamna anului 2022, acumulând doar în jur de 393 milioane dolari în întreaga lume, după o investiție de 260 milioane de dolari. În acel film nu a apărut deloc personajul Shazam, dar spre bucuria fanilor a apărut, în schimb, Superman, jucat din nou de Henry Cavill.

  Continuarea filmului „Shazam” a apărut săptămâna trecută, cu titlul „Shazam! Fury of the Gods”, și până acum are doar încasări modeste la box office, recenziile sunt însă dezastroase și, spre dezamăgirea fanilor, nu apare în film deloc personajul Black Adam al lui Dwayne Johnson.

  Planul lui Johnson a fost să devină vârful „universului DC”, spun sursele The Wrap, dar planul a eșuat în doar câteva luni, când compania a anunțat că atât el, cât și „Omul de oțel” din ultimul deceniu, Henry Cavill, au fost concediați în decembrie, anul trecut.

  Acum, ultimul film marca DC Studios pare să aibă aceeași traiectorie dezamăgitoare. Filmul a avut încasări de aproximativ 30,5 milioane de dolari în weekendul de debut – mult sub cele 53,5 milioane de dolari încasate de primul film din serie, în prima săptămână de la lansare. Se pare că „The Rock” a avut și el o mică contribuție la acest eșec.

  Black Adam - Shazam 2 - rotten tomatoes score

  Johnson ar fi refuzat ideea de a împărți ecranul cu Levi într-o scenă de final.

  Promovând filmul „Black Adam”, anul trecut, Johnson a făcut publicitate confruntării sale cu Superman, jucat de Cavill, subminând astfel „Shazam” în ochii publicului, sunt de părere fanii și criticii din domeniu. Actorul Zachary Levi a confirmat tensiunile dintre cei doi pe rețelele social media, redistribuind o postare pe Instagram despre refuzul lui Johnson de a lucra cu el, potrivit The Wrap.

  „Dwayne a încercat să-și vândă brand-ul personal ca fiind mai important decât filmul în sine. În loc să facă un film, el a vrut să își extindă brandul și să facă un brand centrat pe el însuși”, a declarat un executiv din Hollywood pentru The Wrap, sub anonimat.

  Când DC Studios a început să lucreze la filmul despre povestea de origine a personajului Shazam, Black Adam a fost menit să apară în film. Dar Johnson și-a dorit propriul film cu supereroul malefic și, în cele din urmă, asta s-a întâmplat.

  Acum, soarta celor trei personaje stă sub semnul întrebării, dar în cele din urmă, este mai mult decât probabil că rolurile vor fi redistribuite altor actori în noua franciză pusă la cale de James Gunn și Peter Safran.

  Singura șansă plauzibilă ar fi ca personajele Black Adam, Superman și Shazam, jucate de Dwayne Johnson, Henry Cavill și Zachary Levi, să revină totuși în roluri scurte (cameo), pentru ultima oară, într-unul din filmele marca DC Studios din următorii câțiva ani (înainte de relansarea francizei), astfel ca firul narativ al acestor filme interconectate să fie încheiat într-un fel sau altul. Exact așa cum va reveni în rolul lui Batman și actorul Ben Affleck, în viitorul film „The Flash”, chiar dacă inițial atât el, cât și șefii DC Studios au declarat că actorul nu va mai fi Batman. Și la fel cum, înainte de apariția-surpriză a lui Cavill în „Black Adam”, părea că zilele lui ca Superman s-au încheiat definitiv.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.