Protecția Consumatorilor, în control la restaurante și terase din Arad. S-a lăsat cu amenzi de 35.000 lei!

  de Special Arad | 24 August 2022, 9:57 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  În urma unei sesizări primită online, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad a desfășurat, în perioada 18-22 august, o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor, la prestarea serviciilor de alimentație publică, la o parte din restaurantele și locațiile în aer liber și standul din Muncipiul Arad precum: Hotelul Gio, Restaurant Bottega, Restaurant Transilvania, Restaurantele Ratio, Terasa La Ciupercă, Restaurant Sanibel, Restaurant Vilas, Pizzeria – Terasa din incinta Ștrandului Neptun.

  Comisarii CJPC Arad au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenționale în valoare totală de 35.000 lei, cărora li s-au adăugat și măsuri complementare:
  – oprirea temporară a prestării serviciilor pană la remedierea deficiențelor constatate pentru 4 unități de lucru
  – oprirea definitivă de la comercializare pentru produse çi materii prime expirate în cantitate de 32 kg, în valoare de 1000 lei

  Abaterile constatate de echipele de control, în spatiile destinate alimentației publice au fost următoarele:
  -folosirea unor produse alimentare fară elemente de identificare și caracterizare, precum și fară data limită de consum
  -utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
  -nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate
  -lipsă grafic schimb ulei
  -lipsă grafic de temperatură la agregatele frigorifice
  -agregate frigorifice cu pete de rugină în interior
  -gheată în exces în agregatele frigorifice, în spațiile de depozitare nu se păstrează vecinătățile la materiile prime, semipreparate și produs finit
  -recipiente cu resturi alimentare din bucatarie fără capac
  -paviment ce nu poate fi igenizat corespunzător
  -lipsă mențiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranțe în lista meniu a restaurantului

  Toate unitățile de alimentație publică de pe raza municipiului și județului Arad rămân, în continuare, sub atenta supraveghere, acțiunea fiind în curs de desfăsurare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Numele celor sanctionati de ce nu se publica? Ei au voie sa ne serveasca cu mancare degradata preparata in conditii mizerabile, dar noi sa nu le stim numele?? Amenda e egal cu zero daca oamenii nu stiu sa se fereasca de ei. Nu vor remedia nimic, vor face ca si pana acum, si vor plati fara probleme urmatoarea amenda peste 3-4 ani.

   +24 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.