miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De la zero, cu James Gunn. Tot ce se știe despre noua franciză DC Universe, cu un nou Batman, nou Superman etc.

  de Special Arad | 21 februarie 2023, 12:52 PM | Pop Culture

  0

  James Gunn, „arhitectul” noului DC Universe (foto: Screen Rant)

  La 15 ani după filmul „Iron Man” (2008), cu care a debutat franciza Marvel Cinematic Universe (MCU), înglobând deja 31 de filme cinematografice și 10 mini-seriale pe Disney+, compania rivală, DC, încearcă să reintre în „liga supereroilor pe marele ecran” cu un nou început.

  Cei doi responsabili pentru revitalizarea francizei sunt regizorul James Gunn și producătorul de filme Peter Safran, James Gunn venind din „tabăra” MCU, regizând deja 3 filme „Guardians of the Galaxy”, cel de-al treilea urmând să apară în cinematografe pe 5 mai 2023. Tot James Gunn a mai colaborat, de altfel, și cu DC, regizând filmul „The Suicide Squad” (2021) și creând serialul „Peacemaker”, cel din urmă fiind singura producție anterioară care va face parte din noua franciză gândită de el și Safran, potrivit comicbookmovie.com.

  În ultimul timp, James Gunn este extrem de activ în culise și pe Twitter, dezvăluind tot mai multe informații despre noul plan al companiei DC Films (rebranduită de curând „DC Studios”). Regizorul a dat deja publicității lista filmelor din următorii ani și în curând va anunța și câțiva dintre actorii care vor îmbrăca costumele de supereroi DC Universe, potrivit The Direct.

  Bye-bye Batfleck, bye-bye Super-Henry Cavill-Man!

  Restartul francizei înseamnă un nou Batman, un nou Superman, un nou Aquaman, o nouă Wonder Woman etc.

  În tot acest timp, însă, seria „The Batman” (cu Robert Pattinson în rol principal) va continua, fără să aibă vreo legătură cu noul „univers comun DC”. Nici prima încercare a studiului Warner Bros-Discovery (compania-mamă a DC Studios), seria „Justice League” a lui Zack Snyder, nu va face parte din acest univers cinematografic, cu toate că în acest an va apărea o ultimă parte, mult-așteptatul film „The Flash”, în care va apărea atât personajul Batman interpretat de Ben Affleck, cât și personajul Batman interpretat între 1989 și 1992 de Michael Keaton. Un nou trailer a apărut zilele trecute, lansat la ediția din acest an a spectacolului sportiv SuperBowl.

  Tot James Gunn a dezvăluit că George Clooney nu va avea ocazia să revină în rolul lui Batman în acest film. Fanii încă speră să apară și Cavalerul Întunecat interpretat de Christian Bale și chiar Val Kilmer (care deși se confruntă cu cancer la gât, a apărut pentru câteva minute în noul film „Top Gun”).

  Revenind la noile planuri DC Studios, primul capitol (Chapter 1) are deja și o denumire: „Gods & Monsters” (Zei și monștri).

  Filmele și serialele anunțate în noul capitol DC Universe:

  •  Superman: Legacy: James Gunn scrie deja scenariul, iar Safran speră că regizorul va fi tot Gunn. Pregătit să apară pe 11 iulie 2025, „Superman: Legacy” nu va fi o poveste despre originile supereroului, ci se va concentra pe lupta lui Clark de a-și echilibra viața de supererou cu cea mundană. Filmul va avea un ton optimist, în contradicție cu varianta „întunecată” a lui Zack Snyder. Noul Superman va fi „un far al bunătății” într-o lume în care bunătatea este percepută de modă veche.

  •  The Authority: Filmul, potrivit lui James Gunn, citat de Screen Rant, se va baza pe personajele din echipa Wildstorm. Va explora povestea antieroilor care au intenții bune, în timp ce trebuie să recurgă la extreme, lumea fiind în pragul dezastrului.

  •  The Brave and the Bold: Aceasta va fi o poveste cu Batman și Robin, cu un nou actor în rolul Cavalerului Întunecat. Prin urmare, Robert Pattinson, Ben Affleck sau Michael Keaton nu vor juca în acest film. În film, Bruce Wayne va descoperi că Damian Wayne (Robin) este fiul său. Robin fiind învățat să fie un asasin, Bruce va trebui să-l ia pe tânărul Damian sub aripa lui. „The Brave and the Bold” va prezenta și alte personaje cunoscute din benzile desenate Batman.

  •  Supergirl: Woman of Tomorrow: Povestea filmului este, deocamdată, atât: în timp ce Superman a fost crescut pe Pământ cu părinți adoptivi, Supergirl a rămas pe o bucată din planeta distrusă, Krypton.

  •  Swamp Thing: Nici despre acest proiect nu se știe încă nimic, decât că DC Studios lucrează la un film care va explora povestea de origine întunecată a personajului Swamp Thing.

  •  Creature Commandos: Este singurul serial animat anunțat ca parte a listei. Gunn a scris deja șapte episoade pentru serial. „Creature Commandos” va avea în prim-plan personajele Rick Flagg Sr. (care urmează să apară și într-un film live-action, interpretat de actorul vocal), Nina Mazursky, Doctor Phosphorus, Eric Frankenstein, Bride of Frankenstein, G.I. Robot și Nevăstuică.

  •  Waller: Seria spin-off din serialul „Peacemaker”, anunțată anterior, a primit undă verde și o va avea în rol principal pe actrița Viola Davis. Noul personaj va debuta undeva între sezoanele 1 și 2 „Peacemaker.

  •  Lanterns: După eșecul cinematografic „Green Lantern” din 2011 (cu Ryan Reynolds în rol principal), DC Studios le dă o nouă șansă supereroilor purtători de inele magice, care le conferă o varietate de puteri supranaturale. Nu este încă clar dacă noua producție va fi un serial sau un film, dar se știe că se va concentra pe personajele Hal Jordan și John Stewart.

  •  Paradise Lost: Aceasta va fi o serie prequel pentru noul film „Wonder Woman”, în stilul „Game of Thrones”, care se va concentra pe originea orașului-stat-insulă fictiv Themyscira înainte de vremea Prințesei Diana din Themyscira. „Paradise Lost” va explora modul în care amazoancele au câștigat supremația insulei.

  •  Booster Gold: O serie care se concentrează pe super-eroul avansat tehnologic, venit din viitor, cu sindromul impostorului. Deși este ultimul film din lista care reprezintă primul capitol DC, se vehiculează că DC Studios este deja în discuții cu un actor pentru rolul principal.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Screen Rant (@screenrant)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.