joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update După o urmărire ca-n filme prin Pecica, un tânăr ce a furat o mașină din mâinile unei tinere, a fost prins de polițiști… Aceștia au fost „prinși” de procuror

  de O. Peniță | 25 martie 2015, 11:00 PM | Investigaţii

  2

  Din capul locului vă zicem: nu ne întrebați de unde avem informația aceasta că nu o să vă spunem… dar azi a fost Ziua Poliției și am auzit multe printre și de la oamenii legii… Cu siguranță că o să supărăm niște „capete luminate” și ne asumăm. Nu de alta, dar cazul e .. de vis și poate ajunge în manualele din domeniu, la capitolul „Așa nu! Exclus”. Forțat, am putea spune că a fost ceva de genul „Moartea domnului Lăzărescu” în varianta Justiție, nu cea medicală…

  Ce s-a întâmplat? Sâmbătă spre duminică, la sfârșitul săptămânii trecute, Secianschi Ovidiu, un tânăr, cu antecedente penale, aflat într-o stare de ebrietate „penală” (peste 0,8  pe etilotest), aflat într-un bar din Pecica, fură cheile (aflate pe masă) de la mașina aparținând unei tinere. Iese din local, acționează telecomanda și astfel observă autoturismul pe care intenționa să-l sustragă. După… fuge.

  De aici începe filmul… Ambalează și pleacă. Nu contează că nu are permis de conducere. Bineînțeles, urmează primul impact: cu un stâlp. Își revine din șoc. Pleacă mai departe…. Bineînțeles, ajunge într-un șanț. Își revine din șoc, așa că ambalează din nou… Dar, de aici încolo, intră Poliția Pecica în acțiune. Urmărire ca-n filme, credeți-ne! Într-un final, chiar înainte ca polițiștii să scoată pistoalele pentru a trage foc de avertisment, undeva pe malul Mureșului în Pecica,  tânărul este prins și reținut. Noroc că nu a omorât pe nimeni! Bineînțeles, refuză să dea probe de sânge pentru a i se constata alcoolemia.

  Ei bine, de aici începe visul… Cum e normal, luni, polițiștii, cu hoțul în mașină, ajung la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, în raza căruia se află Pecica și îl prezintă unui procuror pentru ca tânărul să fie arestat. Procurorul, trezindu-se probabil cu fața la cearceaf, le dă reject polițiștilor pecicani. Cum ar veni, spălați-vă cu el pe cap, mie nu-mi trebuie azi! Poate nici mâine… dar asta e o altă discuție.  Și-atunci, ce să facă ei, polițiștii, cu hoțul în mijlocul drumului, în fața Parchetului? Ne imaginăm… Unul zice: hai să-i dăm drumul, dacă ăștia (procurorii – n.red) nu-l vor! Al doilea: hai să-i tragem noi o bătaie să n-o uite niciodată, dacă ăștia de Sus de aici nu vor să-l învețe minte! Al treilea: măi, hai să le spunem șefilor de la județ, că nu-i joacă. Ce pana mea… am muncit degeaba? Păi, atunci, hai să nu mai facem nimic. Și când o fi să ne întrebe  lumea, o trimitem aici, sus, la ăla, să explice el cum stă treaba. Mama ei de muncă!

  Realitatea… Nu știm dacă au tremurat paharele prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, dar cert e, susțin sursele noastre, că astăzi, miercuri, polițiștii din Pecica au fost întâmpinați la Arad, de către alți procurori, cu un „La Mulți Ani” sincer, de ziua lor, în sensul că le-a fost recunoscută munca depusă și de ei… mai muritori decât alții, independenți, din justiție.  Altfel spus, alți procurori au înțeles gravitatea faptei și au sesizat instanța, Judecătoria Arad, care a dispus arestarea tânărului. Lucru care trebuia făcut de la bun început.


  UPDATE: COMUNICAT Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad 

  „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  au formulat, în data 24.03.2015, propunere de arestare preventivă a  inculpatului Secianschi Sebastian Ovidiu  pentru comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul de prelevare de mostre biologice. Instanţa de judecată investită cu soluţionarea propunerii, Judecătoria Arad, la termenul stabilit, în data de 25.03.2015, a admis cererea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

  În fapt, din probele administrate până în acest  moment procesual, s-a reţinut că, inculpatul Secianschi Sebastian Ovidiu, însoţit de martorul C.A., în noaptea de 22/23.03.2015, sub influenţa băuturilor alcoolice consumate într-un local din  or.Pecica (consecutiv unei altercaţii cu alte persoane, conduită pentru care a fost sancţionat contravenţional) şi-a însuşit în mod fraudulos cheile unui autoturism, ţinute neglijent pe o masă din apropierea celei la care cei doi au servit substanţe ebriante, chei pe care le-a utilizat în scopul sustragerii autovehiculului pentru a-l folosi pe nedrept.

  Astfel, deşi nu poseda permis de conducere, inculpatul a pilotat autoturismul spre centrul loc.Pecica, lipsa abilităţilor necesare provocând pierderea controlului asupra autovechiculului care a izbit un stâlp amplasat pe marginea drumului şi a deviat într-un şanţ, cu consecinţa lovirii la cap a pasagerului, martorul C.A.

  Ulterior, inculpatul a redresat autoturismul continuându-şi deplasarea până în apropierea podului peste râul Mureş unde a remarcat că, în spatele autovehiculului rula un echipaj de poliţie, urmare sesizării organelor competente de către adevărata posesoare a autoturismului, împrejurare în care cei doi l-au abandonat, fiind însă depistaţi şi identificaţi de lucrătorii de poliţie.

  Supus testării cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,91 ml/litru alcool pur în aerul expirat, inculpatul a fost solicitat de organele de poliţie să se deplaseze la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, cerere refuzată.

  Facem precizarea că arestarea preventivă este măsură procesuală reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • E cu coada Kidule!.. e cu cu coada… Probabil ca azi o sa vina comunicatul oficial, frumos, elegant, fara sa supere pe nimeni, spunându-ne ce munca in echipa au facut politistii cu procurorii. In rest, toate personajele se cunosc, doar ca mai avem nevoie de niste probe…

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.