joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dosarul penal al directorului economic al DSP Arad, Iuliu-Gheorghe Penzeș, întors de Judecătoria Arad la procurori pentru completarea urmăririi penale

  de Ioana Costaș | 16 mai 2024, 3:39 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Judecătoria Arad a trimis cauza înapoi la procuror pentru completarea urmăririi penale

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a vrut să renunțe la urmărirea penală împotriva directorului economic al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, Iuliu-Gheorghe Penzeș, pentru comiterea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, după ce, la începutul lunii februarie 2023, acesta s-a prezentat la serviciu având asupra sa un aparat cu electroșocuri și un spray paralizant, spunând că vrea să se apere cu ele.

  Penzeș a folosit aparatul cu electroșocuri asupra șefului Biroului Resurse Umane, Constantin Cătană. După folosirea aparatului cu electroșocuri, angajații DSP Arad au sunat la 112, la fața locului sosind polițiștii, care, în urma cercetărilor, au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și lovirea sau alte violențe.

  Dosarul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Arad care au decis să renunțe la urmărirea penală împotriva directorului economic al DSP Arad. În acest sens, procurorii au trimis o cerere de confirmare a ordonanței de renunțare la urmărirea penală către Judecătoria Arad, însă instanța a decis să respingă cele solicitate de PJ Arad și să trimită cauza înapoi la procuror pentru a completa urmărirea penală.

  Respinge cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală emisă la data de 02.02.2024 în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, având ca obiect săvârşirea de către suspectul Iuliu-Gheorghe Penzeș a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Desfiinţează soluţia de renunţare la urmărire penală şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase de către suspectul Iuliu-Gheorghe Penzeș. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Arad din 14 mai.

  De mai bine de un an de zile, DSP Arad este scena unor scandaluri desfășurate între directorul economic al instituției și șeful Biroului Resurse Umane sau între directorul economic și alți angajați.

  De la stări conflictuale, la folosirea aparatului cu electroșocuri și tăierea cu flexul a gardului din curtea instituției, DSP Arad le-a văzut și trăit pe toate, Poliția fiind solicitată de nenumărate ori la sediul instituției pentru a aplana conflictele.

  Citește și: Cecilia Irimie, DSP Arad: „Nu sunt doar eu cea amenințată, ci sunt și colegii mei”. Angajații DSP Arad, terorizați de comportamentul directorului economic. „Ministerul nu face nimic”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.