luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Jocuri, poturi și focuri de armă la Aeroportul Internațional Arad!

  de Andrei Fuliaș | 12 iulie 2017, 12:53 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Aeroportul Internațional Arad își caută, de câteva săptămâni – am putea spune „de ani buni” – o persoană care să preia frâiele instituției și să o rentabilizeze. Consiliul de Administrație al Aeroportului a scos la concurs postul de director general ocupat în ultimii 13 ani de către Dan Bălăcel. Acesta este, de altfel, angajat al Aeroportului din Arad încă din 1993, ocupând pe rând funcții precum dispecer sol, commandant adjunct, membru în Consiliul de Administrație, respectiv președinte al CA, șef al Securității Aeroportului, membru în Adunarea Generală a Acționarilor pe partea de CARGO sau director operational. Așadar, toți cei 24 de ani petrecuți de Dan Bălăcel în câmpul muncii au fost petrecuți la Aeroportul Arad, dacă cităm CV-ul acestuia.

  Pe masa Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Arad, s-au aflat, săptămâna trecută, trei dosare: ale domnilor Gelu Roman, Mircea Pavel Grec și, desigur, Dan Traian Bălăcel.

  Cu toate acestea, dosarul lui Gelu Roman a fost respins de către CA, pe motiv că a fost incomplet. De menționat ar fi și faptul că Gelu Roman este absolvent al Liceului Militar „Mihai Viteazul”, iar mai apoi al Institutului de Aviație „Aurel Vlaicu” și este fost pilot militar ale Forțelor Aeriene Române – în consecință singurul cu studii temeinice în domeniu.

  În ceea ce privește motivul pentru care a fost respins dosarul lui Gelu Roman, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Arad, Vasile Vasii, spune că „dosarul domnului Gelu Roman a fost respins pentru că a fost sesizată o problemă în ceea ce privește studiile de lungă durată, dânsul depunând o diploma de licență pe care nu era trecută durata studiilor și nu avea atașată foaia matricolă”. Totodată, Vasile Vasii spune că lui Roman i s-a solicitat să aducă și foaia matricolă în ziua următoare, dar acesta n-a mai adus-o și astfel i-a fost respins dosarul.

  În ceea ce îl privește pe Mircea Pavel Grec, acesta este actual inginer șef în cadrul Aeroportului din Arad.

  Cât despre concursul propriu zis, Vasile Vasii spune că: „Suntem în elaborarea procedurii, din care au fost parcurse două etape. Mai avem o etapă ce se va desfășura săptămâna viitoare, după care va fi întocmit raportul de nominalizare”. Așadar, va mai trece ceva vreme, probabil în jur de două săptămâni, până când va fi nominalizat noul (n.red. – sau vechiul) director general al Aeroportului Internațional Arad.

  Ar mai fi de menționat și faptul că selecția dosarelor pentru postul de director general a fost făcută de către Comitetul de Remunerare și Nominalizare al instituției, asistat de către o firmă de resurse umane din Cluj (Inspire Human Resources). Colaborarea cu Inspire Human Resources a fost achizționată prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru suma de aproximativ 1.000 de euro.

  În paralel cu acest concurs pentru funcția de director general, la aeroport se desfășoară și un concurs pentru ocuparea postului de director economic.Pentru acest post s-a depus un singur dosar, anume cel al Cosminei Toma, actuală contabilă în cadrul Serviciului de Contabilitate al Aeroportului Internațional Arad.

  Poate vă întrebați de ce am ales să ne folosim de numele celebrului film al lui Guy Ritchie, „Lock, Stock and Two Smoking Barrels / Jocuri, poturi și focuri de armă” (1998)… Ei bine, pentru că așa am putea caracteriza ceea ce se întâmplă acum (de fapt, de ani buni) la Aeroportul Internațional Arad. Chiar dacă subiectul filmului amintit e altul decât cel la care facem noi referire aici, avem un pot… funcția de director, focurile de armă distrug „inamicii” sistemului bine pus la punct, iar jocurile… s-au făcut și o să se facă să iasă cine trebuie. Sau, cumva, ați gândit altceva?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Va rog,chiar am o parere intr-o tara libera + de asta astept chiar mii de discutii in contradictoriu!Roman Gelu,asa prezentare si-a facut incat daca aprofundezi cititul il devanseaza pana si pe Aurel Vlaicu,de ajunge Gelu la aeroport,avioanele se vor vinde pe bet coins din aia sau in amanet la te miri cine,nea Gelu e doar un ultim bisnitar ramas din Arad impreuna cu a lui mandra sotie…..

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.