DSP a retras autorizația de funcționare a Bazei de Tratament din cadrul Secției de Fizioterapie

  În decursul acestor săptămâni am primit mai multe telefoane de la cititori care și-au exprimat nemulțumirea în ceea ce privește decizia de a ține închisă Secția de Fizioterapie a Spitalului Județean (de la fostul Spital Municipal), dat fiind faptul că astfel se văd nevoiți să apeleze la clinici private pentru tratament. Secția a fost închisă publicului încă de la începutul pandemiei, în luna martie, iar de atunci a rămas disponibilă doar pentru bolnavii Covid, chiar dacă există mai multe unități medicale care deservesc circuitelor epidemiologice.

  Din informațiile pe care le deținem, chiar și personalul medical al secției respective ar fi solicitat de mai multe ori conducerii Spitalului Județean Arad să le permită să își reia activitatea, însă decizia a fost de neclintit. Între timp, în urma unei furtuni de la începutul lunii acesteia, subsolul secției – unde se situează Baza de Tratament – a fost complet inundat, astfel că șansele ca arădenii să beneficieze de serviciile medicale de acolo par către zero în viitorul apropiat. Acest lucru ne-a fost confirmat și de către managerul interimar al Spitalului Județean care ne-a informat că deși Secția de Fizioterapie în sine este folosită la această oră pentru pacienții suspecți de Covid-19, Baza de Tratament a fost închisă complet de Direcția de Sănătate Publică.

  „La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-au stabilit două secții în care să se interneze pacienții suspecți de Covid-19. Când spunem suspecți ne referim la pacienții care se prezintă în Unitatea Primire Urgențe, necesită internare și sunt testați pentru SARS CoV-2. Până la sosirea rezultatului acești pacienți sunt internati, câte unul în salon, fie pe Secția de Recuperare Medicina Fizică și Balneologie, fie la Promagistica SRL.

  În ceea ce privește Baza de Tratament – amplasată la subsolul clădirii, menționăm faptul că în urma inundației provocate de precipitatiile abundente de la începutul lunii în curs, Direcția de Sănătate Publică Arad a retras autorizația de funcționare până la remedierea problemei. De săptămâna trecută se lucrează la refacerea instalației de canalizare iar la finalul lucrărilor vom solicita reavizarea funcționării Bazei de Tratament de către DSP pentru a putea trata pacienții in regim de ambulatoriu”, ne-a declarat Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalul Județean Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.