vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DRW Arad oferă şcolarizare în patru meserii de top

  de Ovidiu Balint | 20 aprilie 2016, 8:36 AM | Educaţie

  0

  Asociaţia Economică Româno-Germană DRW Arad, împreună cu Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad au lansat un nou program educaţional interesant adresat elevilor de liceu. Programul va începe în anul şcolar 2016-2017 şi va avea o durată de trei ani. Elevilor de clasa a opta le-au fost prezentate avantajele acestor cursuri de specializare chiar la sediul Colegiului arădean. Însă programul se adresează oricăror tineri care nu au împlinit vârsta de 18 ani, indiferent de forma de învăţământ pe care o urmează, ori pe care au absolvit-o deja.

  Programul educaţional oferă şcolarizare pentru patru meserii cele mai căutate în judeţul Arad, dar şi în judeţele învecinate: mecanic utilaje şi instalaţii industriale, electromecanic utilaje şi instalaţii industriale, operator la maşină cu comandă numerică şi sudor. Meseriile au fost alese în urma unui studiu efectuat asupra cererii de pe piaţa muncii. Chiar şi planurile de învăţământ au fost negociate cu firmele partenere, interesate în angajarea acelora care urmează aceste cursuri de calificare. De altfel, firmele partenere în acest program educaţional sunt şi cele care oferă mai mult de jumătate din bursa lunară de studii pentru tinerii care optează pentru cursurile programului. Astfel, dacă statul acordă o bursă lunară de 200 de lei firmele partenere oferă încă o brsă de minim 200 de lei, în funcţie de anul de studiu. Certificatele de calificare vor vi recunoscute atât în România cât şi în ţările comunităţii europene, iar tinerii absolvenţi vor avea prioritate la angajare în firmele partenere ale programului. Interesant este şi faptul că tinerii care urmează aceste cursuri de calificare pot urma şi cursurile liceale pentru obţinerea bacalaureatului.

  Tinerii interesaţi, care nu au împlinit vârsta de 18 ani îi pot contatcta pe cei de la DRW Arad la [email protected] sau [email protected].

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.