marþi, 19 martie, 2024

Special Arad Logo

    Asociația Economică Germano-Română, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Astra Rail Industries și alte firme partenere, deschid noi orizonturi pentru tinerii români care doresc o calificare

    de Special Arad | 14 iunie 2016, 1:36 PM | Educaţie | Știri Arad

    0

    Știri Arad. Astra Rail Industries în calitate de partener de practică la școala profesională din cadrul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu în parteneriat cu Asociația Economică Germano-Română DRW Arad și agenții economici Takata, Robac, Oechsler, Webasto, Aro Stahl, Sysmec, Techrus, Ade Metal, Man Corporation,  anunță că începând cu data de 13 iunie, 21 de elevi din clasa sudori și 10 elevi din clasa de operatori CNC vor desfășura practica în fabrica Astra Rail.

    Practica are o durată de 5 săptamâni, a câte 6 ore pe zi, 5 zile lucrătoare pe săptămână, însumând 144 de ore aferente perioadei de practică necesară a fi desfășurată la sfârșitul anului I de școală profesională. Școala profesională din cadrul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu are durata de 3 ani. În anul I elevii fac 20% din timp, practică (252 de ore atât în școală cât și în fabrică), ca în anii următori procentul acesteia să urce exponențial după cum urmează: 60% (782 ore) în anul II și 72% (930 ore) în anul III.

    Astra Rail Industries dorește să susțină în continuare dezvoltarea învățământului profesional la nivel local prin participarea ca partener de practică și la generația care începe studiile în anul școlar 2016-2017 la Colegiul tehnic Aurel Vlaicu pentru aceleași meserii (Sudor și Operator CNC) dar și pentru alte două noi meserii și anume Electromecanic și Mecanic Utilaje.

    Directorul Bernd Böse spune că rata șomajului din zona de vest a României este una destul de mică dar că nu avem muncitori calificați și tocmai asta se dorește a se realiza prin acest parteneriat: o forță de muncă calificată care va ajunge să fie plătită foarte bine, contribuind astfel la calitatea vieții.

    Menționăm faptul că între elevii care vor fac practică în cadrul companiei și Astra Rail Industries se încheie un contract de școlarizare care nu îi obligă pe acești elevi să se angajeze în cadrul companiei. Compania, îi sponsorizează cu o bursă în valoare de 200 de RON în primul an, 250 RON în al doilea an și 300 RON în cel de-al treilea. Elevii vor primi și din partea statului o bursă în valore de 200 de RON.

    Este un lucru benefic pentru tinerii care doresc să studieze o meserie și să ajungă și la universitate pe profilul pentru care s-a pregătit ajungând inginer.

    Condițiile generale pentru a putea intra în acest program sunt:

    -Durata de pregătire 3 ani

    -Înscriere începând cu clasa a IX a

    -Limita de vârstă pentru înscriere 18 ani

    Despre program:

    -Anul I  – 80% teorie, 20% practică

    -Anul II – 40% teorie, 60 % practică

    -Anul III-28% teorie, 72 % practică

    Ulterior absolvirii programului, elevii își pot continua studiile în clasa a IX-a liceu, în vederea obținerii dplomei de bacalaureat.

    Avantajele programului:

    -Meserii căutate pe piața muncii

    -Prioritate la angajare după absolvire, la firma la care s-a făcut practica

    -Pregătire practică temeinică

    -Bursă lunară din partea Statului Român și din partea firmei partenere

    -Certificat de calificare profesională recunoscut în România și în Uniunea Europeană

    Perioada de înscriere este 13-17 IUNIE 2016 și 21-24 IUNIE 2016

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.