joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Droguri pentru elevi. Procurorii DIICOT au descins la traficanții care vindeau substanțe interzise elevilor

  de Special Arad | 21 martie 2023, 1:51 PM | Naţional

  0

  Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog au descins, marți dimineața, la domiciliile unor traficanți de droguri care vindeau substanțe interzise unor elevi. Perchezițiile – 27 la număr – au avut loc pe raza județului Suceava și a municipiului Cluj-Napoca. Drogurile și substanțele psihoactive erau vândute minorilor cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram.

  Potrivit DIICOT „În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane de pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava au constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori, de pe raza municipiului și a localităților limitrofe. Membrii grupului infracțional au achiziționat substanțele, destinate vânzării, atât din străinătate cât și de la persoane din municipiului Cluj – Napoca. Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme. Membrii grupului infracțional au comercializat drogurile și substanțele psihoactive cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obțină din vânzarea de substanțe interzise. Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Cluj – Napoca și B.C.C.O. Iași, I.P.J. Suceava, I.P.J. Bistrița Năsăud, IPJ Cluj și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.