Dramă în Banat. Șeful secției Arheologie a Muzeului Național al Banatului a murit la doar 47 de ani

  de Special Arad | 14 ianuarie 2019, 8:51 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  (foto: Facebook.com)

  Unul dintre cei mai importanți arheologi români, Alexandru Szentmiklosi, a murit sâmbătă seara, învins de o boală necruțătoare. Acesta era șeful secției de Arheologie din cadrul Muzeului Național al Banatului.

  „A demonstrat că lângă Timișoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian. A reușit să redeschidă șantierul de la Cornești – Iarcuri ce a stat neatins aproape un secol. A scos la iveală artefacte prețioase, a adus specialiști din toată lumea să studieze enigmele vechii cetăți. Era Doctor în Istorie, cu stagii de pregătire la Berlin, Würzburg, Padova și București, membru în Comisia Națională de Arheologie. A deschis și săpat în peste 30 de șantiere. Avea 47 de ani. Din păcate, vorbim la trecut… Alexandru Szentmiklosi, șeful Secției de Arheologie a Muzeului Național al Banatului a murit sâmbătă seara, victima unei boli crunte, care nu lasă în urmă învingători. Dumnezeu să te odihnească. Noi te vom purta mereu în gândurile și în inimile noastre”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

  Înmormantarea va avea loc marți, 15 ianuarie 2019, de la ora 13.00, în cimitirul din cartierul Freidorf, de pe strada Constantin Nottara, nr. 16.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.