vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Drama continuă! El este cel mai ghinionist fotbalist din Arad

  de Lucian Dănilă | 20 aprilie 2016, 5:04 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  Andrei Sorin Topai este, cu siguranță, cel mai ghinionist fotbalist din Arad. Micuțul fundaș de bandă – uneori mijlocaș – care este legitimat în prezent la Progresul Pecica a „sărit” dintr-o dramă în alta.

  Poreclit „Roșky”, din cauza părului roșcat, Andrei Topai a avut primele probleme în urmă cu un an și jumătate. Pe atunci titular de bază la defuncta Gloria Arad, Topai s-a accidentat grav la genunchi într-un meci din Cupa României. A trebuit să treacă printr-o complicată intervenție chirurgicală la genunchi dar nu avea bani pentru că tocmai în acea perioadă Sandu Ion a hotărât să nu mai finanțeze cea mai veche grupare fotbalistică arădeană, aceasta anunțând falimentul.

  Rămas pe drumuri, povestea lui l-a impresionat pe primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, și astfel „Roșky” s-a transferat la Victoria Zăbrani, echipă la care a stat în tribune opt luni, adică perioada de după operație până când s-a refăcut. Nu a jucat prea mult la Zăbrani. Anul trecut, Victoria a fost una dintre protagonistele Ligii a 4-a, dar din vară, în urma problemelor primarului Toader cu justiția, lucrurile s-au înrăutățit. Majoritatea jucătorilor au plecat, iar Zăbraniul se zbate pe ultimele locuri în clasamentul L4.

  Astfel, din această iarnă, Topai s-a transferat la Progresul Pecica, echipă care are ca obiectiv câștigarea Ligii a 4-a. Nu a apucat, însă, să joace niciun meci. După ce a stat mai bine de opt luni pe „bară” în urma operației la ligamente, în luna februarie 2016, „Roșky” și-a fracturat mâna, o fractură foarte gravă, la humerus, care din nou îl ține departe de gazon până la finalul sezonului!

  topai 3

  FOTO: Andrei aflat pe patul de spital după ce și-a fracturat mâna 

  „Când în sfârșit am ajuns la Pecica, după ce în vara nu s-a mai concretizat transferul, Lucian Ciba (n.r. antrenorul echipei din Pecica) având încredere în calitățile mele și având speranțe și încredere că îl pot ajuta să promovăm, s-a întâmplat să mă accidentez grav la mâna drepta – fractură de humerus. S-a întâmplat la un antrenament fix după 6 luni ce revenisem după operația de ligamente. Îmi pare rău că nu am apucat să debutez într-un meci oficial și să îmi ajut echipa la îndeplinirea obiectivului”, spune Andrei Sorin Topai.

  „Cu toții și-au pus mari sperante în mine, de la antrenor până la conducatori. Sper să îmi revin cât mai repede să îmi ajut echipa. Vreau să le mulțumesc conducătorilor că m-au sprijinit în aceste momente grele. Mai vreau să îi mulțumesc antrenorului meu Lucian Ciba care s-a interesat permanent de situația  mea și m-a sunat aproape zilnic. Vreau să le mulțumesc și colegilor care m-au susținut și mi-au fost alături. Nu în ultimul rând îi multumesc doctorului Damian care s-a ocupat de mine la spital.

  Am întâlnit la Pecica niște oameni de milione începând de la magazioner, staff tehnic, conducători și suporteri. Mă bucur că fac parte din acest grup și sper să îi pot ajuta cât mai curând. Le mulțumesc tuturor!”, a încheiat „Roșky”.

  topai 2

  FOTO: Topai (în albastru), în duel cu Michel Vlad de la UTA II, într-un meci disputat în toamnă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.