miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Damian Soltesz s-a stins din viață la 31 de ani! Fotbalul arădean plânge. Acum câteva zile era pe teren… (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 12 decembrie 2016, 4:41 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Durere imensă în familia lui Damian Petrișor Șoltesz, fotbalistul arădean care a încetat din viață în urmă cu câteva ore. În ultimele zile, rețelele de socializare erau pline de apeluri de ajutorare a tânărului din Sebiș, apeluri făcute mai ales pentru donare de sânge.

  În ciuda mobilizării apropiaților acestuia, Damian a pierdut lupta pentru supraviețuire. Avea 31 de ani și juca fotbal la Voința Macea, după ce în ultimii ani a activat și la Național Sebiș, la Frontiera Curtici sau Moneasa. Mai era implicat și la Liga Desavoia, acolo unde evolua pentru „Finanțe”.

  „Acum două săptămâni era pe teren cu noi. Am bătut cu 4-2 și a fost, sincer o spun, jucătorul meciului. Din septembrie încoace se tot plângea de dureri de cap și se simtea uneori obosit. Acum nici o săptămână i-au spus doctorii diagnosticul..”, spun prietenii lui Damian.

  În 6 noiembrie, Damian juca 90 de minute în ultimul meci al echipei Macea din turul campionatului. Nimic nu anunța atunci tragedia ce avea să urmeze…

  Din păcate pentru el, pentru soția și fetița lui, pentru fratele lui Paul Soltesz, fost portar la Național Sebiș sau Curtici, Damian a ajuns prea târziu la doctor. Miercuri a fost internat în stare gravă la Arad, iar vineri a fost transportat la Timișoara unde a intrat în starea de comă. Astăzi, inima lui a cedat.

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  soltesz-4

  Este anunțul postat pe Facebook de Lucian Ciba, antrenorul lui Damian la Voința Macea, dar și în perioada în care activa la Sebiș.

  soltesz-5

  Ultima casetă tehnică în care a apărut Damian Soltesz. Macea a învins în 6 noiembrie cu 8-1 pe Olimpia Bujac, iar Damian a evoluat tot meciul.

  soltesz-2

  Damian, penultimul din dreapta, jos, alături de prietenii lui cu care evolua în echipa Finanțe la Liga Desavoia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.