joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mirel Diaconescu: „Fără UTA eram un necunoscut!” 

  de Lucian Dănilă | 24 iunie 2014, 11:00 AM | Sport

  0

  Lugojul va rămâne o bornă foarte importantă în istoria noii echipe UTA. Este locul unde a făcut pasul spre fotbalul (mai) adevărat, orașul în care a reușit evadarea din fotbalul județean. Lugojul este, însă, și orașul care a dat un mare utist: Mirel Diaconescu „Tassotti”.

  A fost unul dintre cei mai buni fundași pe care i-a avut UTA în ultimele decenii. Era subțirel, iute, ambițios și nasul coroiat, ceea ce i-a și atras porecla de „Tassotti”, după celebrul fundaș al Milanului din anii 80-90. Acum, Diaconescu are câteva (n.r. mai multe :)) kilograme în plus, dar a rămas la fel de entuziast, glumeț și plin de viață. Și a rămas cu UTA în inimă… Grea boală, chiar incurabilă…

  „Tasso” a pus Bătrânei Doamne Lugojul la picioare. Mirel Diaconescu este fostul fotbalist care, deși a jucat o finală de Cupa României în culorile echipei Poli Timișoara, spune că „cei mai frumoși ani din viață mi i-am petrecut la Arad jucând pentru UTA! Aș da acum ani din viață doar să mai pot să joc un minut, o jumătate de oră, la UTA! Fără UTA eram necunoscut”. Mirel și-a dat seama repede că singurul proiect viabil pentru a mai exista fotbal de performanță la Arad este UTA Bătrâna Doamnă. S-a bucurat foarte tare când a aflat că barajul pentru promovarea în liga a treia se dispută la Lugoj și a trecut la treabă. Pe rețelele de socializare a chemat lugojenii să sprijine această nouă echipă a Aradului, să sprijine UTA și spiritul ei care renaște, vorba lui Roli Nagy, „din propria cenușă”.

  „Eu datorez totul arădenilor. Sunt fericit că am jucat într-o mare echipă și am cunoscut oameni de mare caracter. Acum, UTA are echipă tânără și mari perspective. Orașul Arad și acești minunați suporteri merită să aibă o echipă adevărată care să se bată în Liga I. E mult de muncă, dar promovarea e un început și mă bucur că echipa a promovat aici, la Lugoj (n.r. orașul în care e stabilit Diaconescu). O liga întîi  fără UTA nu înseamnă nimic, mă bucur și îi felicit pe antrenori, jucători conducători, pe toți!”, spune Diaconescu.

  Nu va uita niciodată barajul de la Alba Iulia

  Diaconescu nu va uita niciodată barajul de la Alba Iulia. În 1999, în orașul Marii Uniri, zece mii de arădeni s-au deplasat la barajul pe care UTA l-a pierdut contra echipei Rocar și astfel a ratat, sau și-a amânat, revenirea pe prima scenă. Din acea echipă făceau parte alături de Diaconescu, jucători ca Pap, Ciba sau chiar actualul căpitan al UTA BD, Botiș, fotbaliști cu care „Tassotti” s-a reîntâlnit sâmbătă la Lugoj. S-a bucurat și de reîntâlnirea cu Codruț Grădinariu, și el fost coleg al său la UTA. „Mă bucur că UTA a câștigat barajul aici la Lugoj, deși nu uit niciodată acel baraj de la Alba Iulia, când ne-a bătut Rocar”.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.