miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Dr. Hashem Falah, fostul medic al echipei UTA, a adus pe lume un copilaș pe scările spitalului!

  de Lucian Dănilă | 10 decembrie 2021, 2:23 PM | Povești despre oameni | Topic special

  1

  Operațiune inedită și înconjurată de totul felul de piedici pentru fostul medica al echipei UTA, Hashem Falah, care de un an și jumătate s-a întors în țara natală, Israel, acolo unde este medic ortoped. Medicul a ajuns pe prima pagină a ziarelor online din Israel după o intervenție incredibilă pe scările spitalului la care este angajat.

  În urmă cu două sezoane era medicul echipei arădene în acel sezon în care gruparea roș-albă a reușit promovarea în prima ligă după o pauză de 12 ani. Astăzi, doctorul Hashem face minuni în Țara Sfântă.

  O femeie însărcinată a ajuns în ultimul moment la spitalul la care este angajat Hashem Falah, iar fătul stătea să iasă. A fost atât de întârziată sosirea femeii la spital încât nu a mai ajuns nici măcar în Unitatea de Primiri Urgențe, astfel că nașterea a trebuit făcută pe scările spitalului!

  Niciun medic de la obstetrică ginecologie nu era de gardă, astfel că intervenția urgentă a căzut în sarcina doctorului Hashem Falah, specializat în ortopedie, care se afla de gardă în acel interval de timp la unitatea de primiri urgențe. Nimic din ceea ce-l înconjura nu era de partea sa. Condițiile de lucru erau cu totul improprii unei astfel de intervenții, iar pacienta era o ebraică ultra-ortodoxă. În cazul acestora, fanatismul religios este dus la extrem în sensul că niciun bărbat, fie el și medic, nu are voie să o atingă. Altfel, doctorul risca să fie dat în judecată și tot ceea ce implica un astfel de proces care într-o țară ca Israelul nu e deloc o chestiune simplă.

  Deci doctorul Hashem Falah trebuia să aducă copilul pe lume fără a atinge femeia! Cum să faci asta? Până unde poate merge fanatismul religios?

  Paula Păcurar, soția medicului Hashem Falah, o tânără originară din Arad, a povestit cel mai frumos cele întâmplate: „Dacă nu-i ginecologul, bun e și ortopedul. Uite așa, soțul meu se dezbracă de halat (mai face și striptease pe gratis in fata spitalului), folosind rapid halatul la înfășat pruncul. Deci, viața bate filmul! Totul contracronometru, bineînțeles! Cordonul ombilical era în jurul gâtului”.

  Misiunea doctorului s-a încheiat cu succes. Copilul a fost adus pe lume zâmbitor, guraliv și sănătos, iar mama a rămas neatinsă…

  hashem 2

  „Soțul meu s-a pregătit atâția ani pentru ortopedie și a ajuns să aducă pe lume copii pe scările spitalului. Se pare că lui Hashem toate lucrurile i se întâmplă pe scări. Nici nu știu dacă să râd sau să plâng”, spune Paula, soția medicului. Într-adevăr, Hashem are o legătură strânsă cu scările. La toate meciurile echipei UTA stătea pe scările arenei „Motorul”, acolo pe unde era culoarul pe care intrau jucătorii pe teren… În acel sezon, UTA a câștigat zece din 11 meciuri disputate pe arena „Motorul” cu Hashem pe scări.

  Așa cum zice și Paula, „viața bate filmul”, iar doctorul Hashem Falah a reușit să aducă pe lume, cu puțin timp înaintea Crăciunului, un copil sănătos fără ca măcar să o atingă pe mamă. Totul în Țara Sfântă, locul nașterii Mântuitorului…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.