duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dosarul foștilor parlamentari din PSD Arad acuzați de fapte de corupție se întoarce la procurori. Avocatul lui Dorel Căprar: „Este o soluție absolut firească”

  de - | 7 ianuarie 2022, 3:22 PM | Naţional | Topic special

  0

  Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad a pronunțat astăzi soluția în fond în dosarul penal al presupuselor șpăgi luate pentru PSD Arad, în care foștii parlamentari PSD Căprar Dorel Gheorghe, Chisăliță Ioan Narcis, Jivan Luminița Maria și Tripa Florin Dan sunt acuzați, printre altele, alături de alți inculpați, de fapte de corupție și de serviciu și de infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

  În esență, instanța a admis în parte cererile și excepțiile privind neregularitatea rechizitoriului emis în dosarul nr. 35/P/2019 la data de 06.04.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara, formulate de inculpaţi și a constatat neregularitatea rechizitoriului în ceea ce privește descrierea faptelor pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată.

  DNA va avea la dispoziție un termen de 5 zile în care să remedieze aceste neregularități și să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată, ori dacă solicită restituirea cauzei.

  Amintim că acest dosar a fost instrumentat chiar de controversatul procuror Codrin Gavra, promovat de la DNA – Serviciul Teritorial Timișoara la structura centrală a DNA, în calitate de procuror șef adjunct al lui Crin Bologa, imediat după trimiterea în judecată a foștilor parlamentari PSD. Detalii AICI!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.