vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Contre publice între pretendenții la scaunul de președinte PSD Arad. Mihai Fifor anunță că nu participă la conferința de astăzi

  de Special Arad | 7 februarie 2020, 12:41 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Contracandidatul lui Dorel Căprar, senatorul Mihai Fifor acuză nereguli în organizarea alegerilor din cadrul Conferinței Extraordinare și arată, într-o postare pe Facebook, că refuză să participe la o competiție viciată. „Greu, frate, greu… Greu sa faci diferenta intre „a te retrage” dintr-o competitie si „a refuza” sa participi la o competitie viciata in profunzimea ei. Treaba de semantica….si de principii pe care refuz sa le incalc.

  Eu refuz sa girez o „competitie” organizata de unul dintre candidatii dupa bunul plac, fara transparenta, consultare si cu incarcarea grosolana a statutului si a oricarei discipline de partid.

  Daca se voia competitie, presedintele nu mai era „presedinte” care sa impuna cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea „candidat”, care sa respecte regulile jocului, ca toata lumea, asa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, in mod firesc, cel desemnat tot de statut, adica secretarul executiv.

  In fine…greu sa intelegi ce inseamna sa ai principii, daca nu le-ai avut toata viata.” sunt cuvintele lui Fifor.

  La rândul său, într-o reacție apărută tot pe rețeaua de socializare amintită, liderul PSD Arad, Căprar îi răspunde: „În urma dezinformărilor apărute în spațiul public, vreau să fac câteva precizări:
  1. Domnul Fifor vorbește despre un blat cu tabăra Falcă, motiv pentru care nu mai dorește să candideze. Vreau să anunț atât membrii de partid, cât și arădenii în general, că domnul Mihai Fifor a fost desemnat candidat la Primăria Aradului din partea PSD, la ultima ședință a Adunării Generale a organizației municipale PSD, de săptămâna trecută. Dacă a-l nominaliza pe Mihai Fifor ca și candidat înseamnă blat cu Falcă, atunci ne recunoaștem vinovați.
  2. Așa cum am mai spus, Conferința Extraordinară de alegeri din cadrul organizației PSD Arad se desfășoară în spiritul și litera statutului PSD, fiind stabilită de către Comitetul Executiv Național și cel Județean al PSD Arad, cu votul unei majorități covârșitoare, de necontestat.
  3. În cadrul acestei conferințe județene perfect statutare, vom alege nu doar președintele, ci și echipa de conducere și echipa de campanie, iar împreună începem lupta pentru a câștiga cât mai multe primării, inclusiv cea a Aradului, cât mai multe consilii locale și, bineînțeles, consiliul județean. Împreună cu noua echipă, cu președinții de organizații din județ, cu primari, viceprimari, consilieri județeni și locali, vom fi pregătiți inclusiv pentru eventuale alegeri anticipate.”

  Este de așteptat o nouă reacție a conducerii centrale care ar putea face „lumină” în privința scandalului de la Arad, scandal în care au fost „atrași” și liderii centrali.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.