vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Doru Orban a convocat Consiliul Administrativ al Filarmonicii pentru a adopta o hotărâre privind activitatea personalului. Sindicatul a intervenit și cere lămuriri

  de Tomck@t | 28 mai 2020, 2:19 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Mihai Dogaru și Doru Orban

  Membrii Consiliului de Administrație al Filarmonicii Arad au fost convocați astăzi la o ședință de către directorul instituției, Doru Orban, fără a se preciza însă detaliile deciziei pe care Consiliul ar fi urmat să o adopte, decât tema acesteia: activitatea personalului artistic. Se reiau concertele, se vor face repetiții online sau angajații vor fi puși, în continuare, în șomaj tehnic?

  „Convocatorul acestei ședințe este o capodoperă a nimicului. Din simpla lecturare a ordinii de zi, se poate observa că membrii consiliului trebuie să adopte o hotărâre  a managerului pe care nu o cunosc și în adoptarea căreia trebuie să țină cont de toată biblioteca juridică din România, fără nicio specificație”, spune Mihai Dogaru, liderul Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad și membru al Consiliului de Administrație.

  Acesta, în calitate de reprezentant al sindicatului din Filarmonică, a solicitat reprogramarea ședinței și aducerea la cunoștința membrilor Consiliului de Administrație a conținutului hotărârii, precum și actele normative la care se face referire.

  Din Consiliul de Administrație al Filarmonicii fac parte Doru Orban (președinte), Elisabeta Blage (șef birou Economic la Filarmonică), Timona Felnecan (consilier juridic la Filarmonică), Daniela Pădurean-Andreica (directorul Centrului Municipal de Cultură Arad), Antoanela Luciana Naaji (profesor universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și membru PNL Arad) și Mihai Dogaru, liderul Sindicatului Filarmonicii.

  „Această ședință scoate încă o dată în evidență «competența» managerială atât de mult apreciată de reprezentanții Consiliului Local, care tot astăzi votează în ședința de plen termenul pentru evaluarea managementului de la Filarmonică. Am atras în repetate rânduri atenția ca membrii Consiliului de Administrație răspund în solidar cu managerul pentru eventualele decizii nelegale luate”, declară Mihai Dogaru.

  UPDATE

  Am aflat ulterior, prin intermediul lui Doru Orban și prin acest convocator, Ordonatorul de credite al Filarmonicii Arad – și anume Primăria Municipiului Arad – a ordonat încă o tură de șomaj tehnic pentru angajații Filarmonicii, până la data de 15 iunie 2020.

  Iată convocatorul:

  convocator fila

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.