duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Donald Trump, achitat de Senatul SUA

  de Special Arad | 14 februarie 2021, 11:27 AM | Internaţional

  0

  Acuzat de incitare la insurecție, fostul președinte american Donald Trump a fost achitat în Senatul de la Washington.

  Au fost 57 de voturi pentru condamnare şi 43 împotrivă, în condiţiile în care erau necesare două treimi din voturile din Senat, respectiv 67. Șapte republicani au votat împotriva lui Donald Trump în cadrul celui de al doilea proces de impeachment, care are loc în mai puțin de 12 luni.

  Fostul lider de la Casa Albă a fost judecat în cel de-al doilea proces de impeachment contra sa pentru că și-a îndemnat susținătorii să ia cu asalt clădirea Capitoliului, la 6 ianuarie.

  Condamnarea lui Donald Trump necesita două treimi din voturile Senatului. Presupunând că toţi cei 100 de senatori și-ar fi exprimat votul, asta înseamna că 17 republicani trebuiau să voteze alături de cei 50 de democraţi şi independenţi pentru condamnare. Întrucât doar 6 republicani au susținut constituționalitatea procesului, a fost puţin probabil că acest lucru să se poată întâmpla.

  Donald Trump a refuzat să depună mărturie.

  5 oameni au murit în asaltul asupra Capitoliului la 6 ianuarie, în timpul ședinței pentru validarea mandatului prezidențial al democratului Joe Biden.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.