sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DNA anchetează transferul a 1000 de hectare de teren din Arad la Timiș! Omul de afaceri vizat de procurori este în închisoare

  de Special Arad | 15 iunie 2018, 12:53 PM | Știri Arad | Topic special

  5

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au solicitat Prefecturii Timiș, joi dimineata, mai multe documente cu privire la transferul unui teren cu o suprafața de aproape 1.000 de hectare din județul Arad în județul Timiș – scriu jurnaliștii de la Impact Press.

  Ancheta procurorilor are la baza raportul unui control efectuat, recent, de Corpul de Control al Primului-Ministru, în care patru funcționari publici din Timiș sunt suspectați de încălcarea gravă a legislației specifice în acest caz.

  Transferul terenului a fost realizat la solicitarea Comisiei Județene de Fond Funciar Arad, la propunerea comisiei locale a comunei Felnac, iar terenul vizat se afla în administrarea Administrației Domeniilor Statului Timiș, pe raza comunei Giera.

  Afacerea agrara a avut loc în anul 2012.

  În spatele acestei afaceri de peste 4 milioane de euro s-ar (și) afla latifundiarul Neculai Miron, patronul agenției imobiliare Mir-Imob SRL Timișoara, actualmente condamnat la 2 ani și șase luni de închisoare în dosarul devalizării patriomoniului CNSLR Frăția. Acest Miron are nenumărate afaceri și în județul Arad, el cumpărând titluri de proprietate ale oamenilor care nu ăși primeau terenul în natură, pentru ca ulterior să reușească să dobândească totul în natură.

  De altfel, dupa cum se poate vedea in oferta de vanzare teren prezentata in exclusivitate de Impact Press, zeci de persoane fizice din Felnac, Arad, au vandut catre Neculai Miron terenuri aflate doar pe hartie, pe adeverinte de proprietate, insa identificate cadastral in Giera, Timis.

  În condițiile in care Eugen Dogariu, prefectul Timișului în 2012, a fost angajat al Mir-Imob SRL Timișoara, în calitate de director, iar ulterior a fost numit prefect de Timiș, transferul celor 1000 de hectare din Arad în Timiș pare un plan foarte elaborat.

  „Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Institutiei Prefectului Judetul Timis documentele in baza carora, in anul 2012, a fost realizat un transfer din judetul Arad catre judetul Timis, aceste documente fiind necesare intr-un dosar penal din anul 2015. Transferul in cauza a fost realizat la solicitarea Comisiei Judetene de Fond Funciar Arad, la propunerea comisiei locale a comunei Felnac, si are ca obiect o suprafata de teren de 999,90 hectare, aflat in administrarea Administratiei Domeniilor Statului pe raza comunei Giera”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Timis.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este pe naiba la inchisoare
   Executa pedeapsa la domiciliul din Italia, pt ca Italienii au refuzat extradarea pe motiv de persecutie politica si alte povesti.
   Schema cu executarea in Italia ca rezident italian a fost pregatita din timp si a mai fost aplicata si de altii in aceeasi situatie.
   Fac ceva europenii pe justitia noastra

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Mai nou inclusiv indicatorul cu județul Timiș de la Chesînț a fost mutat vreo 200 m in fostul judet Arad, se vede clar , poate anchetează cineva cu adevarat, poate trecem cu totul la județul Timiș ca ei stau mai bine la capitolul drumuri

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.