luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DNA anchetează achizițiile făcute de Unifarm în stare de urgență: viziere la 17.000 de euro bucata!

  de Special Arad | 21 mai 2020, 12:31 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  Achizițiile publice făcute de Unifarm în stare de urgență sunt subiect de anchetă la DNA. Știrile de presă privind prețurile la care au fost făcute achizițiile au dus la deschiderea unei anchete. Acum, DNA verifică achiziții de 140.000.000 de euro făcute de Unifarm. Pe listă se află și viziere la 17.000 de euro bucata.

  „Profitând de starea de urgență, aceste achiziții au fost făcute fără licitații, prin înțelegeri din care investigațiile jurnalistice au extras exemple de achiziții la suprapreț, precum: 2,2 milioane de măști achiziționate la un preț dublu de Unifarm, prin doi intermediari, importator fiind firma soției unui fost ofițer SRI, 1,2 milioane de măști de la un producător de pamperși din China, aduse la Unifarm printr-o firmă ai căror acționari au avut afaceri offshore cu dr. Streinu-Cercel. Măștile au fost declarate neconforme de către UE și au trebuit retrase, în ciuda faptulu că au costat 18 lei pe bucată, un preț de măști profesionale, pentru personalul medical. Izolete la preț de 80.000 de lei bucata, practic prețul unui automobil. Când Unifarm a încercat să le ofere Ministerului Sănătății, în urma unei licitații despre care Libertatea a scris că a fost aranjată în favoarea Unifarm, oficialii din MS și-au dat seama că ele nu pot fi cumpărate nici măcar într-o achiziție cu dedicație, pentru că e prea mult”, scrie dna 
  Sursa: Libertatea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In timpul neprihanitei, profesionistei, incoruptibilei, competentei, performantei, umanei, empaticei, deosebitei ( si lista poate fi completata) guvernari liberale?
   Sunt bulversat si oricum cred ca e o facatura jurnalistica. Nu pot sa cred!

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Unifarm, Adrian Ionel, a cumpărat izolete la 17.000 de euro bucata, preț de mașină
   Asa scrie pe site-ul Libertatea , Deci autorul articolului ar trebui să mai învețe. Sau a pus titlul doar să te facă sa citești stirea? Era șocant să cumperi i viziera cu 17.000 de euro

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.