Direcția Silvică Arad va planta 100 de arbori la Moneasa, cu ocazia Centenarului Marii Uniri

  de Special Arad | 30 octombrie 2018, 12:38 PM | Eco | Moneasa | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Moneasa după furtuna din vara anului trecut (foto: arhivă)

  Pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918, Garda Națională de Mediu a lansat proiectul „100 pentru 100”, organizat în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, care are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, în fiecare județ al țării.

  În judetul Arad, acțiunile de plantare, organizate de Comisariatul Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu și RNP Romsilva – Direcția Silvică Arad, se vor desfășura începând cu data de  07.11.2018, în localitatea Moneasa, localitate puternic afectată de furtunile din vara anului 2017.  Astfel,  vor fi plantați 100 de puieți din specii de arbori adaptați la condițiile specifice zonei în care se află localitatea Moneasa, cu participarea reprezentanților altor instituții publice, ai societății civile, a elevilor, a cadrelor didactice și a voluntarilor.

  „Pe lângă marcarea momentului aniversar, acțiunea constituie un exemplu de responsabilitate față de mediu, care urmărește sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește respectul față de natură. Cu această ocazie, invităm pe toți cei care doresc să se implice în acest proiect de «înverzire» a României să ni se alăture pentru a dovedi că respectăm natura și valorile noastre naționale”, anunță Direcția Silvică Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ăla de fură pădure, aruncă gunoaiele „pe gârlă”, lasă tone de gunoaie după el când iese la un grătar, scuipă semințele pe jos … etc, ăla doamnelor și donilor de la Gardă, nu vine să planteze pomi. Pe ĂLA, cum îl „sensibilizați”?
   Tot cei ce deja și-au asumat responsabilitatea față de mediul de care vouă nu vă pasă, doar uneori când vă convine, face voluntariat și „pe față și pe dos”.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.