joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Din Rusia, cu dragoste: Amifran la Moscova

  de - | 27 noiembrie 2016, 1:16 PM | Cultură

  0

  Dragoste veche. Dragoste mare. De mai bine de 15  ani.  În fapt, Amifranul a nășit festivalul Maski organizat de Clubul Francez din Moscova și la care, anul acesta, va participa, cu spectacol, pentru a opta oară. Cele două asociații s-au frecventat cu asiduitate încă din 1999 dar, mai ales, din 2003 când prima  generație de amifrani juca pe scena Teatrului Șukin din Moscova « Ruy Blas » după Victor Hugo, cu Sabrina Iașchevici, Marius Bugi, Anca Bene, Carol Cserneczki ș.a. în distribuție. De atunci, mai multe generații au reconfirmat,rând pe rând, bunul renume al prestațiilor liceenilor arădeni  prin spectacole precum: « Psihoză la curtea Regelui Soare » de The Bouffon , « Frumoasa și Bestia în ritm de blues » de Sylvie Chenus, «  Au revoir,à la prochaine ! » de Liana Didilescu, « Te iubesc, Charlie » după texte de autori francezi contemporani, « Bătălie navală » și « La petite ONU » de Jean-Michel Ribes .

  Pentru această a XXI a ediție a Festivalului moscovit Maski, care se va desfășura în perioada 1-7 decembrie, trupa de  teatru licean francofon Amifran a reluat, într- o  nouă distribuție,  producția  2015 «  Autopsie a unor crime nevinovate » după texte de Gérald Gruhn și Vasile Leac. Cristina Pavel de la Liceul German, Sara Codreanu și Miruna Gabor  de la C.N. « Elena Ghiba-Birta », Andreea Lupei, Valentin Sas, Valentin Maria, Robert Batki, Mihai Filimon și Edward Horvath de la C.N. « Moise Nicoară » vor reprezenta România la această întâlnire internațională teatrală francofonă la care mai participă trupe din Rusia, din Italia și din Tunisia. În afară de spectacole, ateliere, dezbateri amifranii mai au în program și câteva vizite culturale  cum ar fi Muzeul Pușkin, MuzeulTretiakov, Teatrul de Artă al lui Stanislavski, casa Bulgakov și, nu în ultimul rând, vizionarea operei Don Carlos de Verdi la Bolsoi Teatr.

  amifran-la-moscova-2

  Pentru publicul arădean, amifranii au programate, înainte de plecare, două reprezentații în ziua de miercuri 30 noiembrie de la orele 16 și 18 la Sala Studio a Teatrului Clasic « Ioan Slavici » .Vă așteptăm cu drag.

  Florin Didilescu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.