sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Din 15 iunie, românii care se întorc din aceste 17 țări nu vor mai fi obligați să intre în izolare

  de Special Arad | 13 iunie 2020, 7:11 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Frontiera româno-maghiară Nădlac I (foto: Andrei Fuliaș)

  Astăzi, 13 iunie, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurată online, pentru aprobarea listei cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare.

  În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, începând cu data de 15 iunie 2020, ora 00:00, se elimină măsura de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

  Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări, anunță Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.