vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dilema Veche, salvată de la desființare de fundația unei companii de pariuri sportive

  de - | 6 iunie 2020, 5:02 PM | Cultură

  0

  (foto: paginademedia.ro)

  Un număr consistent de abonamente Dilema Veche a fost cumpărat de o singură fundație, ca formă de sprijin a publicației culturale. Decizia vine după ce, în urmă cu o lună (când titlul era suspendat în carantină), Andrei Pleșu vorbea de posibilitatea închiderii revistei, scrie paginademedia.ro.

  „Am aflat din presă că cea mai importantă revistă culturală românească ar putea muri. Așa cum am ajutat medicii și pacienții în ultimele trei luni, vrem acum să ajutăm și cultura”, spune Augusta Dragic, fondator și președinte al Fundației Superbet, finanțată de compania omonimă de pariuri sportive. Compania este implicată în media și prin finanțarea unui titlu de business, publicația NewMoney.

  Până la sfârșitul anului, fundația a cumpărat 500 de abonamente la titlul editat de Adevărul Holding. Practic, o creștere de 50% a abonamentelor publicației, deoarece Dilema Veche are în jur de 1.000 de abonați (atât arată ultimele date, cele pentru perioada octombrie – decembrie 2019). Alte 4.000 de exemplare sunt vândute la tarabă.

  Fundația SuperBet este finanțată de compania de pariuri sportive SuperBet, deținută, printre alții, de Sacha Dragic și de un fond de investiții. Fundația a avut donații de un milion de lei în timpul pandemiei de coronavirus către spitale din București și din țară.

  Sursa: Pagina de Media

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.