marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tânăr de 15 ani, cercetat de DIICOT după ce a trimis mai multe amenințări cu bomba la instituții din țară

  de Special Arad | 30 august 2023, 8:16 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  DIICOT a început să cerceteze un tânăr de 15 ani pentru amenințare în scop terorist, din cauza faptului că a trimis mai multe amenințări cu bomba pe e-mailurile mai multor instituții publice din țară.

  „Urmare activităţilor investigative derulate de către  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice,  dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

  Făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român.

  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului”, se arată în comunicatul DIICOT.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.