miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Diana Achim, director la „Moise Nicoară” pentru un nou mandat. Cum motivează Daniel Tocoian retragerea de la interviu

  de Raluca Medeleanu | 19 noiembrie 2021, 12:05 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  0

  Profesoara de limba română, Diana Achim, va continua să ocupe funcția de director al Colegiului Național „Moise Nicoară”. Aceasta a susținut singură proba de interviu din cadrul concursului, întrucât cel de-al doilea candidat, profesorul de matematică Daniel Tocoian, s-a retras.

  Înainte de susținerea interviului, în cadrul colectivului profesoral de la „Moise Nicoară” au fost tensiuni, întrucât vestea că inspectorul general adjunct, respectiv fostul director de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”, Daniel Tocoian, și-a exprimat dorința de a participa și el la interviul pentru ocuparea funcției de director la Colegiu nu a fost primită cu ochi buni. Profesorul Tocoian s-a simțit jignit de atitudinea profesorilor și le trimisese o scrisoare deschisă acestora, în care îi anunța că ar fi dorit să primească scuze, scrisoare care a ajuns și la Special Arad (vezi AICI).

  Miercuri a venit și ziua susținerii interviului pentru postul de la „Moise Nicoară”, dar la interviu s-a prezentat doar profesoara Diana Achim care, după cum ne-a declarat telefonic, a obținut nota 10. Aceasta nu a mai dorit să ne comunice și nota obținută la proba scrisă, însă potrivit acesteia, deși încă numirea oficială nu a fost făcută, va rămâne pe postul de conducere și pentru următorul mandat.

  L-am contactat pe profesorul Daniel Tocoian pentru a afla care este motivul pentru care a considerat că nu mai este necesar să se prezinte la proba de interviu, iar acesta ne-a spus că a optat să meargă în schimb la interviul pentru postul de director la Școala „Aron Cotruș”, care era în aceeași zi, mai ales după o discuție pe care a avut-o cu directoarea Achim.

  „E decizia lor, nu îmi doresc un război. Mi-a părut rău de modul în care au evoluat lucrurile. Am avut însă o discuție cu doamna director, în care am reglat neînțelegerile. Nu au făcut consiliu profesoral sau ceva, însă dumneaei mi-a spus că îi pare rău pentru situație, că nu a avut ea de-a face cu reacția”, ne-a spus profesorul Tocoian. Acesta a spus că și-a dorit să obțină funcția de director întrucât îi oferă o siguranță în cazul în care nu va mai fi inspector școlar general adjunct. „Am ales să merg la Aron Cotruș în cazul în care plec de la Inspectorat. Aici sunt numit prin detașare în interesul învățământului. Funcția de director îmi e rezervată în urma concursului, fiind o măsură de siguranță, căci funcția aceasta de inspector e temporară”, a explicat Daniel Tocoian.

  La ora actuală, la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” este director interimar profesorul Chintoan Sabin, până la momentul în care Ministerul Educației hotărăște să se încheie activitatea de la inspectorat a profesorului Daniel Tocoian, decizie care poate apărea oricând până la organizarea unui concurs pentru inspectori (concurs a cărei dată nu a fost stabilită încă de Minister).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.